Israel Adesanya öppnar upp om tunga förlusten – mot Jan Blachowicz

✔ Den långa segersviten är bruten ✔ "Jag hatar att förlora!"

UFC:s mellanviktsmästare Israel “The Last Stylebender” Adesanya öppnar upp om den tunga förlusten mot Jan Blachowicz på helgens UFC-gala.

Men enligt Adesanya är förluster en del av livet och något som han har handskats med tidigare. Nederlaget innebär att en segersvit på 20 matcher i rad bröts samt att han inte längre är obesegrad inom MMA.

På presskonferensen efter matchen var han vid någorlunda gott mod och var glad över att det var just Blachowicz han förlorat mot.

– Förluster är en del av livet och är något som jag behövt ta itu med tidigare. Detta är min första förlust i MMA. Och som jag brukar säga: “It is what it is”.

– Om jag någonsin skulle förlora, tror jag inte det finns någon bättre att göra det emot än en person som Blachowicz. Han är en utmärkt mästare, cool snubbe, en väldigt trevlig person som har en fantastisk historia bakom sig.

– Blachowicz var på väg att bli avskedad från UFC och kom sedan tillbaka och dominerade för att därefter bli mästare i lätt tungvikt. Och nu har han gett en framtida legend sin första förlust. Så om jag skulle förlora mot någon, är det mot honom.


HETAST JUST NU


Israel Adesanya skickar en hälsning till sina fans

“The Last Stylebender” tackar sina fans och är ledsen över att han inte kunde avsluta kvällen med en vinst. Adesanya gillar att kunna leverera för de som väljer att stödja och tro på honom. Men han garanterar att resan inte är slut och hoppas att fansen stannar kvar och inte överger det så kallade hajptåget.

Adesanya tycker att han representerade sitt team väl och är i stort sett nöjd över sin presentation. Med några få ändringar tror han att det lika gärna hade kunnat bli en seger. Adesanya hyllar Blachowicz val av taktik och hoppas komma tillbaka starkare.

– Ska jag vara ärlig hade det kunnat sluta med en seger. Men ikväll hade Blachowicz en bättre taktik och var den bättre krigaren. Han respekterade mig och jag respekterade honom. Jag hatar att förlora men jag känner inte att jag gjorde bort mig.

– Jag representerade mitt lag väl och kände att jag presterade. Nu får vi gå tillbaka till ritbordet. Men jag ser fram emot det. Detta är min största motgång i karriären men jag kommer ta mig tillbaka likt den Phoenix jag är.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Israel AdesanyaNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...