Israel Adesanya säker på match mot Jones – “Han blir tjock utan anledning”

✔ "Vi kommer att slåss"

UFC:s mellanviktsmästare Israel Adesanya vs UFC-jätten Jon Jones kan fortfarande komma att äga rum.

Den senaste tiden har de tagit olika vägar i sin karriär. Adesanya återvände till mellanvikt efter det misslyckade försöket i lätt tungvikt. Jones lade på sig kilo efter kilo för att eventuellt försöka sig på ett besök i tungvikt. Vägarna de två UFC-atleterna tar leder dem med andra ord bort från varandra. Dock tror Adesanya fortfarande på att ett möte med Jones kommer att bli verklighet innan allt är över.

– Sagan är ännu inte berättad, sade Adesanya till Ariel Helwani på The MMA Hour. Sagan finns fortfarande där ute.

På grund av misslyckade förhandlingar kan det dröja till 2022 innan Jones faktiskt återvänder och slåss igen. Adesanya tror inte heller att Jones viktuppgång kommer att leda till någon match i en ny viktklass. Det var i maj 2020 som Jones gav upp lätt tungviktsbältet och han har sedan dess inte gått en fight i UFC.

– Jag tror inte att vi kommer att få se Jon Jones i tungvikt, sade Adesanya. Fan, han har sagt det här sedan 2013. Antingen gör du det eller så skiter du i det.

Adesanya borde veta vad han pratar om för i mars gjorde han precis samma sak. Han gick upp från 185 ( 84 kilo) till 205 pounds (92 kilo) och testade sig själv mot den nyblivne mästaren Jan Blachowicz på UFC 259. Adesanya förlorade dock matchen via enhälligt domslut, men det var en jämn match och Adesanya är glad över att han utmanade sig själv.

– För mig, jag gick upp en viktklass efter att ha varit i [UFC] i tre år, sade Adesanya. Jag hoppade in i viktklassen framför mig. Grabbarna där uppe respekterar mig, även mästaren gav mig sitt stöd. Så ja, jag tror inte att vem som helst kan göra det. Och han (Jones) blir tjock utan anledningen nu.



HETAST JUST NU


Israel Adesanya vs Jon Jones

För tillfället har Jones och Adesanya olika saker att ta itu med.

UFC-chefen Dana White sade nyligen att han förväntar sig att se Jones återvända till tävlan under 2022, och då eventuellt möta vinnaren mellan Francis Ngannou vs Ciryl Gane. Adesanya förväntas även han att slåss igen under 2022 och då försvara bältet mot Robert Whittaker i deras returmatch.

Dock finns Jones fortfarande kvar på Adesanyas agenda, och han kommer att stanna kvar där tills de två UFC-mästarna gör upp mellan varandra.

– Jag ser det. Jag ser det 100 procent, sade Adesanya. Vi kommer att slåss en dag,  jag vet inte var eller hur det kommer att ske. Lås oss se om han går upp i viktklass först. Jag tror att han kan, men tror han att han kan?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Israel AdesanyaJon JonesSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...