Israel Adesanya UFC
Israel Adesanya - Foto: Jasmin Frank-USA Today Sports

Medan du sov: Israel Adesanya vill ha tuffaste möjliga utmaningarna i UFC

✅ Nykrönte mästaren vill inte ha några lätta matchningar framöver

Det har gått lite mindre än en månad sedan den glödhete Israel Adesanya officiellt erövrade mellanviktsdivisionen. Hans dominanta seger mot forne mästaren Robert Whittaker cementerade honom som världens bästa mellanviktare.

Efter matchen har Adesanya öppet önskat ett möte med Yoel Romero – enligt många mellanviktens “boogieman”. Dock har Dana White lagt bet på det mötet då han anser att “Solider of God” behöver vinna en match för att få en titelchans.

I en nylig intervju har Adesanya återigen upprepat sin önskan att möta alla de i UFC “som folk tror kan besegra mig”.

I ett textmeddelande med huvudtränaren Eugene Bareman höll de båda två med om att Romero var en perfekt motståndare för att visa att duktiga brottare inte är Adesanyas kryptonit.

Då Paulo Costa har opererat sin biceps och kommer vara borta i åtta månader, vill Adesanya nu alltså möta nästa gångbara motståndare. Enligt hans mening är detta just Romero.

Jag förstår att matchmakern inte vill ge mig Romero. Men som fighter vill jag ha den alla tror kan slå mig, sade Adesanya till MMAFighting.

– Han har förlorat tre av sina senaste fyra. Men fightern inom mig vill ändå möta honom.

Vill ni se Israel Adesanya möta Yoel Romero härnäst?

Jairzinho Rozenstruik klar för ny match – efter storsegern på UFC 244

Foto: Sarah Stier/Jerry Lai-USA Today Sports

Tungviktsstjärnan Jairzinho Rozenstruik gick i helgen sin största match någonsin i karriären. Han tog sig an forne flerfaldige mästaren Andrei Arlovski på UFC 244: Masvidal vs. Diaz.

“Bigi Boy” avslutade Arlovski på nolltid med en klockren vänsterkrok som fick vitryssen att krascha med ansiktet före i mattan. Nu är 31-åringen klar för ny match redan om fem veckor.

Efter att Walt Harris styvdotter försvunnit i USA, valde tungviktaren att dra sig ur den planerade matchen mot Alistair Overeem på UFC on ESPN 7. Rozenstruik tar sig nu an flerfaldige världsmästaren Overeem i huvudmatchen som äger rum i  Washington D.C. den tolfte december.

Kan Jairzinho Rozenstruik besegra Alistair Overeem?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...