Israel Adesanya visar upp sin nya fysik – inför titelmatchen i lätt tungvikt!

✔ "The Last Stylebender" ser redo ut för den nya viktklassen!

UFCs mellanviktsmästare Israel “The Last Stylebender” Adesanya går snart upp en viktklass för att utmana Jan Blachowicz om lätt tungviktsbältet. Inför UFC 259 har Adesanya lagt upp en bild på sociala medier där han visar upp sin nya fysik.

“The Last Stylebender” anses vara en naturlig mellanviktare. Inför viktnedgångar i samband med matcher behöver han inte gå ner speciellt mycket i massa utan tävlar istället nära sin naturliga vikt.

Nyligen har han gått matcher mot stora mellanviktare som Paulo Costa och Yoel Romero. En gemensam nämnare inför mötena mot dessa bjässar var att Adesanya inte valde att lägga på sig speciellt mycket i vikt.

Så när det blev offentligt att han skulle gå upp till lätt tungvikt kom det inte som en chock när Adesanya meddelade att han inte tänker bulka upp sig, likt vad Jon Jones gör inför hans debut i tungvikt.

Men på en bild som “The Last Stylebender” nyligen lagt upp på Twitter ser det ut som att han ändå valt att lägga på sig en del.

– UFC 259 är stacked och så är även jag!


HETAST JUST NU


UFC: Israel Adesanya vs. Jan Blachowicz

Adesanya vann interimbältet i mellanvikt mot Kelvin Gastellum i april 2019. Det var en jämn titelmatch där Adesanya blev testad genom hela matchen, men han kunde slutligen ta hem vinsten via enhälligt domslut efter en stark insats.

Segern ledde till en titelmatch i mellanvikt mot den dåvarande mästaren Robert Whittaker. Matchen hölls i Australien och fick en enorm uppmärksamhet från deras hemmanationer och världen över. “The Last Stylebender” representerade Nya Zeeland och lyckades avsluta Whittaker i den andra ronden på ett spektakulärt sätt.

Sedan dess har han försvarat titeln som mästare två gånger och sett överlägsen ut i båda titelmatcherna. Nu är Adesanya inbokad för en titelmatch i lätt tungviktsdivisionen och kan därmed bli dubbelmästare i UFC.

Blachowicz vann det vakanta lätt tungviktsbältet mot Dominick Reyes i november förra året. Deras titelmatch tog vid på UFC Fight Island och Blachowicz levererade för fullt när han avslutade Reyes och demonstrerade vad “Legendary Polish Power” betyder i praktiken.

Han går in i mötet mot mellanviktsmästaren med en vinstsvit på fyra matcher i rad.

 

Vem tror du tar hem vinsten?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Israel AdesanyaJan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...