Israel Adesanya © Adam Hagy-USA TODAY Sports UFC 248 MMA Invägning
Israel Adesanya © Adam Hagy-USA TODAY Sports

Israel Adesanya avslöjar datum och motståndare – inför första titelförsvaret

✅ "...en riktig tuff jävel, den läskigaste killen i divisionen"

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya är klar för sitt första titelförsvar, åtminstone om man får tro honom själv.

30-åringen tog hem mellanviktsbältet genom att besegra Robert Whittaker i oktober och tog genast tillfället i akt att utmana #2-rankade Paulo Costa. Matchen skulle dock snabbt falla igenom då det visade sig att Costa behövde genomgå en omfattande biceps-operation.

Adesanya har varit öppen med sina intentioner att tävla så ofta som möjligt och ställde genast in siktet på nästa man på listan: #3-rankade Yoel Romero.

Trots att kubanen förlorat tre av sina fyra senaste matcher (inklusive en domslutsförlust mot Costa) så anses han ändå vara en av divisionens största hot. Romero har själv sagt sig vara öppen för idéen och UFCs president Dana White har också givit sitt medgivande.

UFC 248: Israel Adesanya vs. Yoel Romero

I en intervju med ESPN-journalisten Ariel Helwani så avslöjade Adesanya att matchen redan är klar, trots att UFC själva inte gått ut med nyheten:

– Matchen är klar… Och oroa er inte, jag tränar fortfarande för fullt, sade Adesanya.

Jag håller fortfarande på att förbereda mig inför mitt andra titelförsvar mot en riktig MMA-veteran. En brottningsveteran, en riktig tuff jävel, den läskigaste killen i divisionen.

Snubben som ingen vill ta sig an – förutom “Stylebender”

När Helwani frågade om matchen skulle ta vid under UFC 248 så bekräftade Adesanya informationen.

UFC 248 är planerat att gå av stapeln den 7 mars och kommer blad annat att bjuda på en titelmatch mellan stråviktsmästarinnan Zhang Weili och den före detta divisionsdrottningen Joanna Jedrzejczyk.

Med på huvudkortet är även den före detta mellanviktsmästaren Robert Whittaker som tar sig an stjärnskottet Jared Cannonier.

Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara