Israel Adesanya vinner märklig titelfight mot Yoel Romero

✔ Ny seger för obesegrade mästaren

Alldeles nyss avrundades den andra och sista titelfighten på storgalan UFC 248 i Las Vegas. Där fick vi se den obesegrade mellanviktsmästaren Israel Adesanya göra upp mot den topprankade utmanaren Yoel Romero.

Det blev en märkligt händelselös  match, där Adesanya var den som fick mest uträttat efter fem ronder.

“The Last Stylebender” erhöll segern via enhälligt domslut med siffrorna 48-47, 48-47 och 49-46 och försvarade därmed titeln för första gången – samtidigt som han förlängde sin obesegrade vinstsvit till 19-0.

 

– Jag gjorde det jag behjövde för att vinna den där fighten, sade Israel Adesanya i segerintervjun med Joe Rogan i buren.

Romero, som överraskade med en ovanligt avvaktande strategi, var besviken efter matchen.

– Vi måste respektera fansen som betalar för pay-per-view, sade Yoel Romero – som menade att Adesanya sprang iväg för mycket, och att han hade velat se en mer action-fylld matchbild.


LÄS MER: Weili Zhang vinner fullständigt GALEN fight – försvarar titeln!

LÄS OCKSÅ: UFC 248: Adesanya vs. Romero – Resultat


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 248

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara