Israel Adesdanya öppnar för att möta Anderson Silva

✅ Den obesgerade nigerianska talangen vill möta sin idol ✅ "Vill ni ha denna fighten istället?"

Den obesegrade talangen Israel Adesanya har nu hunnit med tre matcher under sin UFC-karriär och har i stort sett imponerat i varenda prestation. Nu har han siktat in sig på den potentiellt mest prestigefulla matchen i sin karriär: ett möte med den forne mellanviktsmästaren Anderson Silva – en av de bästa genom tiderna.

Adesanya annonserade utmaningen via Instagram, och använde dessutom en av MMAnytts bilder för att göra det.

Obesegrad talang vs en av tidernas bästa

Skulle matchen bli av hade det skett mellan två fighters som påminner om varandra på grund av deras spektakulära fightingstil.

Silva är fortfarande via sitt matchfacit den mest dominanta mellanviktsmästaren i UFCs historia, 0ch slog hyllade fighters som Rich Franklin – som han vann titeln från -, den forne UFC-mästaren Vitor Belfort, den taktiske japanen Yushin Okami och ärkerivalen Chael Sonnen. Han förlorade dock titeln via knockout mot Chris WeidmanUFC 162, och var segerlös i fem matcher mellan 2013 och 2016. Under UFC 208 ställdes han mot Derek Brunson, och tilldelades en seger på enhälligt domslut efter tre ronder, brassens första seger på tre år – dock var det en kontroversiell seger.

Nya Zeeland-baserade Adesanya besegrade Mike Wilkinson via knockout i sin UFC-debut på UFC 221 och följde upp med en jämnare och mindre lättkommen poängseger över Marvin Vettori. I sitt senaste framträdande under finalen av The Ultimate Fighter 28 mötte han veteranen Brad Tavares och utklassade sin motståndare under loppet av fem ronder för att kamma hem ännu en seger via domslut.

Vill du se Adesanya och Silva mötas? 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara