Israeliska fightern väcker starka reaktioner – kallar afghanska motståndaren för “terrorist”

✔ Spända relationer mellan länderna spiller ut över invägningarna

I natt möts två obesegrade fighters Oron “The Phenom” Kahlon (16-0) och Javid “The Snow Leopard” Basharat (10-0) på Dana White’s Contender Series – men snacket kring herrarna har gällt mycket mer politik än MMA.

Kahlon är från Israel och Basharat är från Afghanistan, men bor och tränar numera i England. Herrarna möts i natt i en bantamviktsmatch men Kahlon missade vikten med tre lbs. När de var på väg för att ställa upp på en sedvanlig staredown inför matchen sträckte israelen ut sin hand för att hälsa – en gest som Basharat inte var villig att besvara.

Bantamviktarna delade några svårtydliga ord men när de klivit ifrån varandra hörs Kahlon tydligt kalla sin motståndare för “terrorist”

– Denna fittan ville ha en väg ut genom att missa vikten med tre lbs, skrev Basharat i ett numera raderat inlägg på Instagram. Jag sa att jag fortfarande kommer spöa skiten ur honom, då kallade han mig “terrorist”. [Han] ville få en reaktion återigen ville han ha en väg ut men dessvärre för honom ska jag inte gå någonstans! Jag väntar på honom imorgon. Buuu [Oron Kahlon], allihopa låt honom höra det!

I det ursprungliga inlägget var det flera kända MMA-fighters som reagerade på och fördömde Kahlons ordval.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by MMA Junkie (@mmajunkiedotcom)


HETAST JUST NU


Spända relationer mellan länderna

Israel och Afghanistan har inte haft särskilt bra relationer genom åren, men de har förvärrats markant sedan Talibanerna tog över Afghanistan tidigare i år.

Trots religiösa, kulturella och politiska motsättningar har det funnits ett litet judiskt samhälle i Afghanistan som har levt i harmoni med resten av befolkningen. Det finns även en synagoga i den afghanska huvudstaden Kabul där landets fåtal judar kan utöva sin tro.

Sedan Talibanerna tagit över landet med våld har dock tiotusentals människor flytt Afghanistan – inklusive de sista judarna som var kvar i landet. Sedan Talibanernas tyranniska välde över Afghanistan har alla tidigare existerande relationer med Israel brutits och läget är mer spänt än det varit på flera år.

Det är dock värt att nämna att majoriteten av de som flyr Afghanistan är vanliga afghaner som också lider av förtryck från Talibanerna.

Det är mycket möjligt att det politiska läget påverkat Kahlon och Basharat. Det finns också en chans att Kahlon tolkade Basharats ovilja att skaka hand som något slags ställningstagande, dock så påverkades det med största sannolikhet av viktmissen.

I många tillfällen kan idrott vara en brygga mellan kulturer och folkslag. Motsättningar kan läggas åt sidan för att istället fokusera på och dela sporten som båda parter älskar. Förhoppningsvis kan alla inblandade anta respektfulla relationer när matchen väl är över.

Vem vinner: Oron Kahlon eller Javid Basharat?


Missa inte: UFC 267: “The Leech” planerar att grusa Khamzat Chimaevs efterlängtade comeback!


Speltips inför UFC 267!

UFC 267 äger rum den 30:e oktober där UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz gör sitt andra titelförsvar mot Glover Texeira. Trots Blachowicz imponerande svit som mästare så  har Teixeira lyckats skrälla gång på gång på sistone – kan brasilianaren fortsätta skrälla och vinna titeln i UFC? Varför inte lägga en slant på matchen för att göra den ännu mer spännande?!

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC on ESPN: dos Anjos vs. Fiziev



Rafael dos Anjos vs. Rafael Fiziev


9 Juli | 00:00 | UFC
1.49 - 2.55
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5812
Rafael dos Anjos vs Rafael Fiziev2.701.50
Caio Borralho vs. Armen Petrosyan1.622.30
Said Nurmagomedov vs Douglas Silva de Andrade1.403.00
Jared Vanderaa vs Chase Sherman1.572.50
Jamie Pickett vs Denis Tiuliulin1.572.50
Michael Johnson vs Jamie Mullarkey2.701.50
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...