“Jacare” Souza efter storvinsten: Jag förtjänar titelchans, 100%

✅ Är brassen näst på tur för att utmana om mellanviktstiteln ✅ Knockade den forne mästaren Chris Weidman i galans "Fight of the Night"

UFC 230 levde upp till de flesta förväntningar, och en av anledningarna var den minnesvärda mellanviktsdrabbningen mellan Chris Weidman och Ronaldo “Jacare” Souza. Den forne mellanviktsmästaren Weidman var favorit inför mötet, och vid flera tillfällen fick han in välplacerade slag som skakade motståndaren. I den tredje ronden fick dock “Jacare” in en höger som knockade amerikanen spektakulärt.

Under presskonferensen efter matchen berättade Souza att han anser att denna segern nu säkrar honom som nästa titelutmanare i den talangrika mellanviktsdivisionen.

“One hundred percent title shot,” sade Souza till pressen på plats. “I deserve that chance.”

Har redan förlorat mot mästaren och utmanaren

Det som dämpar “Jacares” framfart är dock faktumet att han redan har förlorat mot både den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker samt den nuvarande titelutmanaren Kelvin Gastelum. Souza och Whittaker kolliderade under UFC on FOX 24 i en match där den sistnämnde glänste och vann på teknisk knockout i den andra ronden. “Jacare” och Gastelum möttes i maj tidigare i år på UFC 224 i en jämn match som gick tiden ut. Efter full tid tilldelades Gastelum segern via ett något kontroversiellt delat domslut.

Den forne Strikeforcemästaren Souza är dock säker på att han kan besegra bägge i en returmatch.

“I want to get the winner and crush him,” berättade Souza, och lade sedan till: “I never lose a rematch.”

“Jacare” har besegrat både Chris Camozzi och Derek Brunson två gånger, och lyckades även få revansch för en förlust år 2008 genom att besegra Gegard Mousasi i deras andra möte sex år senare.

Trots den jämna matchen mot Gastelum och strålande segern över Weidman så har Souza ett matchfacit på 2-2 i sina fyra senaste. UFC har fortfarande inte officiellt annonserat nästa titelutmanare efter Whittaker vs Gastelum, men även obesegrade Israel Adesanya, som knockade ovannämnda Brunson på UFC 230, har uttalat ansett att han förtjänar nästa titelchans.

Vem tycker DU förtjänar nästa titelchans?

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...