Jacare UFC 249
Foto: Steve Mitchell / Stephen R Sylvanie-USA Today Sports

“Jacare” tillbaka till mellanvikt – möter världstian på UFC 249

✅ Lätta tungviktsdebuten gick inge vidare för brassen

Ronaldo “Jacare” Souza har varit topprankade i UFC i flera år. Brassen har uteslutande tävlat i mellanviktsdivisionen – tills förra månaden.

I huvudmatchen på UFC on ESPN+ 22 gick han upp till lätt tungvikt för att ta sig an topprankade Jan Blachowicz. Souza förlorade via delat domslut och förlusten har nu fått honom att gå tillbaka till mellanviktsklassen.

I april går “Jacare” in i buren mot världstian Uriah Hall. Hall är mest känd för sin brutala knockout på The Ultimate Fighter mot Adam Cella.

I UFC har det varit blandad kompott för Hall. Sedan UFC-debuten i finalen mot Kelvin Gastelum, som slutade med förlust, har Hall vunnit åtta av sina 14 matcher.

Han har bland annat besegrat Gegard Mousasi och Thiago Santos.

Hall kommer till matchen med två vinster i ryggen, medan Souza har två raka förluster – bland annat mot svenske stjärnan Jack Hermansson.

De två möts nu på UFC 249: Khabib vs. Ferguson som går av stapeln i Houston, Texas i april. I huvudmatchen ska (förhoppningsvis) Khabib Nurmagomedov försvara sin titel mot Tony Ferguson.

Matchen mellan Khabib och Ferguson har bokats hela fyra gånger tidigare, men aldrig blivit av på grund av skador och sjukdomar. I skrivande stund är inga andra matcher officiella för galan.

Mer om UFC 249: Khabib vs. Ferguson

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara