Jack Hermansson klar för stor huvudmatch – möter ex-mästaren!

✔️ UFC-svenskens största fight hittills

Den svensk-norske MMA-stjärnan Jack Hermansson, 31, har bokats för sin största match hittills i karriären. Den andra maj ställs han nämligen mot den tidigare UFC-mästaren Chris Weidman, 35, på en UFC Fight Night-gala i Oklahoma City, rapporterar ESPN.

Toppmötet – som går i mellanvikt – blir galans huvudnummer och bokas därmed för fem ronder.

View this post on Instagram

Breaking: Chris Weidman is headed back to 185 pounds. The former champ has agreed to face Jack Hermansson on May 2 in the main event of UFC Fight Night in OKC. Bout agreements not signed yet, per sources, but UFC working on finalizing the matchup. #ufc #mma

A post shared by Brett Okamoto (@bokamotoespn) on

Tredje huvudmatchen i rad för Jack Hermansson

Det är en revanschsugen Hermansson som kliver in i vad som blir hans tredje raka huvudfight i UFC. Efter att ha säkrat sin största vinst hittills genom att besegra den forne Strikeforce-mästaren Ronaldo “Jacare” Souza via domslut, förlorade “The Joker” nämligen sin senaste match mot Jared Cannonier via teknisk knockout i Köpenhamn.

Hermansson – som är född och uppväxt i Uddevalla, men som bor och tränar i Oslo – är idag rankad världssexa i UFC:s mellanviktsdivision. Han har vunnit fyra av sina senaste fem matcher och hoppas komma närmre en chans på världstiteln med en storvinst mot ett namn som Weidman.

Hermanssons rådande matchfacit som MMA-proffs är 20-5, varav 7-3 i UFC.


RELATERAT: Svenske UFC-stjärnan belönas – för “årets bästa submission”


Divisionsbytet gick inte som planerat för Chris Weidman

Weidman hoppas själv vända en negativ trend och återvända till vinstkolumnen med en seger mot Hermansson. Amerikanen har nämligen förlorat fem av sina senaste sex matcher – samtliga via knockout eller teknisk knockout. Hans senaste vinst var dock ett imponerande submission-avslut mot den tidigare titelutmanaren Kelvin Gastelum, som då tvingades klappa till en armtriangel.

Sist Weidman var aktuell testade han på att fightas i lätt tungvikt. Detta i en match mot Dominick Reyes – som nyligen chockade världen med en riktigt stark insats mot 93-kilosklassens titelhållare Jon Jones. Reyes-matchen slutade i Weidmans andra raka nederlag via knockout.

Weidman står just nu med ett record på 14-5, varav 10-5 i UFC. I och med det nyliga divisionsbytet står han för närvarande utanför UFC-rankingen.

Vem har ni som vinnare – Jack Hermansson eller Chris Weidman? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Chris WeidmanJack HermanssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara