Dana White (vänster) och Jack Hermansson (höger). Foto: Mazdak Cavian-MMAnytt / [email protected]

Får Jack Hermansson en titelchans efter bragden? UFC-bossen ger besked

✅ "Jacare" lovades titelmatch - om han besegrade svensken ✅ Frågan är: Gäller samma löfte för "The Joker" efter nattens storvinst?

Den topprankade brasilianaren Ronaldo Souza hade egentligen ingen lust att möta svenske Jack Hermansson i nattens huvudmatch. “Jacare” uppgav själv att han kände sig pressad av UFC att ta matchen – men att ett löfte om en garanterad titelchans vid vinst fick honom att ställa upp trots allt.

Istället var det dock Hermansson som lyckades chocka världen med en skrällvinst, samtidigt som han slog UFC-rekord i farten. Med en fyra matcher lång vinstsvit och en stigande ranking är nu frågan: får Hermansson titelchansen som annars skulle ha gått till Souza?


LÄS MER: HAN GÖR DET! Jack Hermansson chockar världen – besegrar Jacare!


– Jag vann mot en av världens främsta fighters på kort varsel och jag tycker det är tillräckligt för att placera mig precis där uppe på toppen och göra mig till en utmanare, sa Jack Hermansson efter vinsten (via Twitter):

Dana White: Sakta i backarna…

presskonferensen efter galan hyllades Hermansson för sin briljanta insats – av UFC:s vd Dana White. När frågan sedan kom upp om svensken nu är med i titeldiskussionen så var White dock tveksam i sitt svar.

– Nja … jag menar, vi har fortfarande en interimmästare och allt. Det är därför “Jacare” inte har fått någon titelchans, sa Dana White bland annat.

Med andra ord verkar Hermansson åtminstone behöva vinna en till match mot ett stort namn, för att drömmen om att fightas om UFC-bältet ska gå i uppfyllelse. Men samtidigt vet man aldrig vad som händer i den här sporten, likväl som när man ska – och inte ska – ta Whites ord på allvar.

I mellanviktsdivisionens nästa titelmatch möts den regerande mästaren Robert Whittaker och den tillfälliga titelhållaren Israel Adesanya. Datum har ännu inte spikats, men de väntas göra upp under hösten. Vem som möter vinnaren förblir oklart i nuläget.

Vad säger ni läsare – förtjänar Jack Hermansson en titelchans? Om inte, vem borde annars möta vinnaren av Robert Whittaker vs. Israel Adesanya? Kommentera!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...