Jack Hermanssons fina gest – till cp-skadade Lucas, 13

✅ Får sin dröm uppfylld – av svenske UFC-stjärnan

Lucas Andreassen Forthun är en 13-årig pojke från Norge som lever med flera funktionshinder. Lucas är väldigt intresserad av kampsport, och den stora idolen är svenske Jack Hermansson, som fightas i UFC:s mellanviktsdivision.

Läs mer: Är Jack Hermansson svensk eller norsk? UFC-stjärnan reder ut läget

Nu får Lucas chansen att följa sin hjälte från första parkett. Detta när Hermansson tar sig an Jared Cannonier i huvudmatchen under helgens UFC Danmark.

Hermansson var själv den som kom med beskedet till en överlycklig Lucas i onsdags förra veckan.

– Det var underbart coolt att se honom när jag berättade för honom. Det känns så bra att kunna ge lite glädje, säger Jack Hermansson till norska Dagbladet.

“Det betyder allt för Lucas”

Det hela blev möjligt efter att den goda vännen Katarina Castberg startat en insamling, och den norske MMA-profilen Fredrik Aarnes ordnat gratisbiljetter från UFC.

– All ära inte minst till Jack själv. För hur han ställer upp för Lucas. Det är verkligen rörande, säger Castberg till Dagbladet.

Lucas mamma Veronika Andreassen är överväldigad över engagemanget kring hennes son:

– Detta betyder allt för Lucas. Ingenting är omöjligt för honom, även om han har ett stort handikapp. Han vill kunna bidra till kampsportmiljön på Frontline med sin kunskap, säger Veronika Andreassen.

Läs mer om helgens UFC Danmark här.

Se när Jack Hermansson ger Lucas det glada beskedet i spelaren ovan!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara