Avslöjar: Här är hemligheten bakom Jack Hermanssons UFC-succéer

✅ Berättar om vändningen: "Var riktigt läskigt ..."

Jack Hermansson är en av Sveriges hetaste UFC-stjärnor just nu. “The Joker,” som bor och tränar i Norge, har radat upp tre imponerande segrar i rad och slog sig nyligen in i mellanviktens topp 10.

Den senaste storvinsten – där ströp ut den topprankade BJJ-svartbältaren David Branch på under minuten – banade vägen för Hermanssons första huvudfight i UFC, som går mot topp 3-rankade Ronaldo “Jacare” Souza i slutet av månaden.

Så vad är det egentligen som ligger bakom alla nya framgångar? Hermansson har ett enkelt svar.


LÄS MER: Jack Hermansson om att hantera ångesten: “En analys som är superstor”


“Visste inte om jag skulle få ett nervsammanbrott”

Första gången Hermansson fick chansen att fightas mot topp 15-rankat motstånd så blev han avslutad av Thiago Santos i den första ronden. Nederlaget motiverade svensken att ta itu med ångesten han länge hade tacklats med kring sina matcher. Det blev början på ett succésamarbete med den mentala coachen Tommy Fjeldheim.

– Jag skaffade mig en mental coach efter förlusten mot Thiago Santos. Det har hjälpt mig en hel del för att kunna få ett stabilare psyke. Det är det som ligger bakom min vinstsvit. Mina färdigheter har alltid funnits där, frågan har bara varit om jag har kunnat prestera när det väl gäller. Jag känner att jag har hittat lösningen nu, så att jag kan leverera grymma prestationer varje gång, säger Jack Hermansson i en intervju med Ariel Helwani’s MMA Show och fortsätter:

– Tidigare gick det bra under vissa matcher, medan jag mådde skit i andra matcher. Jag kände att jag inte kunde kontrollera det och det var riktigt läskigt. Jag visste inte om jag skulle känna mig bra eller om jag skulle få ett nervsammanbrott när det var dags för fight. Men nu känner jag att jag har mer kontroll över psyket. Nu har jag flera övningar som jag gör för att förbereda mig mentalt för varje match.

UFC on ESPN 3: Jacare vs. Hermansson går av stapeln i Fort Lauderdale, Florida den 27 april.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara