Pressades av UFC – för att möta svensken: “De lovade mig”

✅ Avslöjar spelet bakom kulisserna: "Nu har vi en deal - hoppas de lever upp till sitt ord"

På lördag är det dags för svenske Jack Hermansson att gå sin största UFC-match någonsin. Detta då han tar sig an den topprankade mellanviktaren Ronaldo “Jacare” Souza i huvudmatchen på UFC Fight Night: Jacare vs. Hermansson.

Läs mer: Jack Hermanssons stora huvudmatch tas bort från ESPN

Hermansson accepterade matchen på kort varsel, efter att de båda tidigare tilltänkta motståndarna Yoel Romero och Paulo Costa dragit sig ur mötet med brassen.

Men det var långt ifrån säkert att svensken skulle få matchen. Nu avslöjar nämligen “Jacare” att han från början inte hade några som helst avsikter att acceptera mötet – förrän UFC lovade honom en titelchans vid seger.

– Jag skulle aldrig ha mött Hermansson över huvud taget. Efter tio dagar av förhandlingar, där alla pressade mig, lovade Dana White att jag skulle få fightas för titeln om jag vann matchen. Nu har vi en deal och jag hoppas att de lever upp till sina ord. Jag har gjort mitt, jag är redo att fightas, väga in och bjuda på en bra prestation, säger “Jacare” till brasilianska Combate.

Har tre raka via avslut

“Jacare” kommer till matchen mot Hermansson med en fin seger mot Chris Weidman i ryggen. Brassen har vunnit fyra av sina sex senaste matcher i divisionen, med förluster mot Robert Whittaker och den nyliga titelutmanaren Kelvin Gastelum.

Hermansson däremot har tre raka vinster via avslut. Svensken har ett imponerande UFC-record på 6-2 sedan han debuterade för organisationen på UFC Hamburg hösten 2016.

Här hittar du allt du behöver veta inför helgens gala.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...