Jack Hermansson: “Jag är den svåraste matchningen för Israel Adesanya”

✔ "Hamnar jag på topp får han problem" ✔ Snart är "The Joker" Hermansson tillbaka i buren!

Den 15 maj är det dags för den Norge-baserade svensken Jack Hermansson att ta sig an Edmen Shahbazyan under UFC 262. Hermansson kommer senast från en domslutsförlust mot Marvin Vettori och är för närvarande rankad sjua i mellanviktsdivisionen.

Trots att han gått 2-2 i sina senaste fyra matcher tvivlar inte Hermansson på att han skulle kunna besegra mellanviktsmästaren Israel Adesanya i en match.

– Jag tror att jag är den svåraste matchningen för honom, sade Hermansson till LowKickMMA. Förutom mig själv så tror jag även på Chris Weidman, han har en liknande stil. Jag tror att jag har lite för förödande ground-and-pound, medan [Weidman] förmodligen har lite bättre brottning. Men jag tror att jag och Chris är de värsta matchningarna för Adesanya i divisionen. Jag tycker att Jan Blachowicz visade oss att Adesanyas bottomgame inte är den bästa. Om jag hamnar över [Adesanya] så har han problem!

 

 

 


HETAST JUST NU


Adesanya blev kontrollerad på mattan i sin senaste match

Lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz var Adesanyas senaste motståndare och de möttes i mars under UFC 259 i lätt tungvikt. Blachowicz vann matchen på poäng genom att ta ner Adesanya och kontrollera honom från topposition. Det visade en möjlig svaghet i Adesanyas game, men man ska komma ihåg att matchen gick i en viktklass över vad Adesanya normalt tävlar i.

Skulle Hermansson lyckas få ned Adesanya har han flera bra submissions att använda sig av. Tre av hans senaste fyra vinster har kommit via lås. Han var också riktigt nära att strypa ut den flerfaldige världsmästaren i BJJ, Ronaldo “Jacare” Souza under deras match i april 2019.

Innan Hermansson kan börja planera för en titelmatch måste han emellertid ta sig förbi tionderankade Shahbazyan. Denne kommer från karriärens första förlust men hade innan dess elva raka vinster med tio avslut. En vinst över honom skulle kunna innebära att Hermansson åter hamnar i divisionens toppskikt och kan börja jobba mot en titelmatch.

Skulle Hermansson få en titelmatch i framtiden är det dock inte säkert att det blir mot Adesanya. Efter dennes förlust mot Blachowicz har han nu återgått till mellanvikt och ska försvara sitt bälte mot Marvin Vettori den 12 juni. “The Italian Dream” Vettori besegrade Hermansson i UFC-svenskens senaste match och nu kan deras vägar komma att korsas igen.

 

Tror du att Jack Hermansson kan besegra Adesanya?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Israel AdesanyaJack HermanssonSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...