Jack Hermansson förklarar: Därför accepterade han fighten mot Cannonier

✅ Klargörandet inför UFC Danmark: "Undrar varför jag gör det här"

Den svenske toppmellanviktaren Jack Hermansson går huvudmatchen när UFC Danmark går av stapeln den 28 september.

Där kommer svensken att ta sig an Jared Cannonier, som rankas som nia på den officiella rankingen, medan Hermansson själv återfinns på en fjärdeplats.

Läs mer: KLART: Jack Hermansson går huvudmatch på UFC Danmark!

Många har dock ställt sig frågande till varför “The Joker” valde att acceptera mötet mot Cannonier. Detta eftersom svensken återfinns flera placeringar högre upp i rankingen än amerikanen, men också för att Hermansson slog den topprankade Ronaldo “Jacare” Souza i sin senaste fight.

Hermansson själv erkänner att han egentligen var ute efter en mer namnkunnig motståndare, men att inga av de tilltänkta namnen var tillgängliga för Köpenhamn-galan.

– Ja, jag var helt klart ute efter ett större namn, säger Hermansson på MMA Fighting’s Eurobashpodcast. När allt kommer omkring ville jag vara fortsatt aktiv och gå huvudmatch på den här galan. När jag inte kunde få Gastelum, och eftersom jag visste att Yoel Romero skulle möta Paulo Costa frågade jag UFC vem jag kunde möta, och då föreslog de Cannonier, fortsätter svensken.

“Undrar varför jag gör det här”

Vidare förklarar Hermansson att han känner att en seger mot Cannonier på UFC Danmark kan tjäna till att bygga upp hans namn inom UFC.

Läs mer: “The Mauler” hyllar Jack Hermansson – spår ljus framtid för UFC-kollegan

Han sticker dock inte under stol med att han anser amerikanen vara en riktigt tuff motståndare. “The Killa Gorilla” kommer till UFC Danmark med två raka TKO-segrar, mot David Branch och Anderson Silva.

– Han är en farlig motståndare. Många personer, särskilt fansen, undrar varför jag gör det här. De säger att jag inte borde ta den här fighten. Men jag gillar inte att tacka nej till matcher, och UFC behövde en huvudmatch här. Jag tror också att det gynnar mig att gå ännu ett main event och bygga upp mitt namn och bli mer erkänd internationellt. Jag tror att UFC tycker att det är viktigt, avslutar “The Joker”.

 

Hur tror ni att det går för Hermansson mot Cannonier? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...