Svenske UFC-stjärnan Jack Hermansson utmanas av toppfighter!

✔ Är det här en match ni vill se?

Den svenske UFC-stjärnan Jack Hermansson skulle ha ställts mot den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman på UFC Fight Night 174 – men den galan fick ställas in på grund av den rådande coronapandemin.

Läs mer: Kommer Jack Hermansson att bli förbisedd – på grund av Yoel Romero?

Nu utmanas “The Joker” av en annan toppfighter. Det handlar om den tidigare titelutmanaren Kelvin Gastelum, som föll via delat domslut mot Darren Till i sin senaste fight.

“KG”, som inte har vunnit en match sedan han besegrade Ronaldo “Jacare” Souza för nästan exakt två år sedan, anser nu att Hermansson vore perfekt som sin nästa motståndare.

Detta då båda två kommer från förluster i sina senaste möten – Hermansson föll nämligen mot Jared Cannonier i sin senaste fight på UFC Danmark.

Kelvin Gastelum Jack Hermansson UFC MMA

UFC-stjärnan Kelvin Gastelum. Foto: MMAnytt

“KG” om Jack Hermansson: “Behöver jobba”

Viktigast för Gastelum är dock att ta sig an någon som är topprankad. Gastelum figurerar just nu på en sjundeplats på UFC:s officiella mellanviktsranking, medan Hermansson återfinns på sjätteplatsen.

– En match mot Jack Hermansson skulle vara logisk. Vi båda kommer från förluster, och han är topprankad. En vinst för någon av oss skulle ta oss dit vi vill, säger Gastelum till MMA Fighting.

– Vi behöver båda två jobba oss upp i divisionen, tillbaka till Adesanya. Jag känner att den matchen är rimligast, men man vet aldrig vad matchmäklarna tycker, avslutar Gastelum.

Hermansson har tidigare själv kampanjat för en match med Gastelum. Så här lät det i en intervju med MMAnytt förra året:

– Det här är en match som fansen vill se, jag vill se den, låt det hända! sade Hermansson då.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara