Redo att ta över tronen – efter “The Mauler”

✅ Jack Hermansson: "Är UFC-mästare nästa år"

Nu på lördag är det dags för UFC:s första gala i Danmark. Där får vi se den svensk-norske världsfemman Jack Hermansson gå huvudfight mot den nummer 9-rankade mellanviktaren Jared Cannonier från USA.

Hermansson, , har vunnit fyra raka matcher. Senast skrällde han mot den brasilianske toppfightern Ronaldo “Jacare” Souza, vilket verkligen fick honom att slå igenom internationellt. Nu känner han sig redo att ta över tronen som Nordens främsta MMA-fighter från den svenske legendaren Alexander “The Mauler” Gustafsson – som meddelade sin pension från sporten i början av sommaren.

– Jag vill växa in i rollen som den ledande kampsportaren här i Skandinavien. Särskilt nu när Alexander Gustafsson har gått i pension. Jag tycker det är dags att någon tar över tronen och jag tror att det är jag som måste göra det, säger Jack Hermansson i det senaste avsnittet av “Ariel Helwani’s MMA Show” på ESPN.

Bältet i sikte: “Mitt mål och mitt uppdrag”

Med ännu en seger i helgen är Hermansson mycket nära en titelchans. Och den Norge-baserade svensken ser sig själv med UFC-bältet inom ett år.

– Definitivt, det är vad jag har i tankarna. Det är mitt mål och mitt uppdrag. Jag är UFC-mästare nästa år, säger han.

UFC Danmark går av stapeln i Royal Arena i Köpenhamn. Klicka här för att se fullständigt matchkort samt tider och stream-info. Frågor och svar rörande eventet hittar du här.

MMAnytt Fokus med Jack Hermansson

Se det första avsnittet av MMAnytts exklusiva vloggserie med stjärnsvensken!

Prenumerera på vår YouTube-kanal för att inte missa kommande avsnitt under fight week!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jack HermanssonSenaste NyttUFC Danmark

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara