Jack Hermansson om Khamzat Chimaev: “Han kan nå Conor McGregor-nivå”

✔ "Jag tycker att det är riskfyllt men..."

.Topprankade Jack “The Joker” Hermansson är mycket imponerad av vad det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev lyckats med under så kort tid i UFC.

De båda UFC-talangerna har tränat tillsammans och Hermansson vet att “Borz” Chimaev har vad som krävs för att nå den absoluta toppen. I en intervju med Submission Radio delade den Norge-baserade svensken Hermansson sina tankar om sin svenska UFC-kollega.

 – Jag är väldigt imponerad av allt han gör, sade “The Joker”.

– Jag tror dock att han förr eller senare kommer att stanna kvar i welterviktsklassen, särskilt när han får några riktigt tuffa matcher. Då kommer det att bli svårare att slåss så ofta. Han kommer definitivt att hamna i några riktiga krig framöver.

Hermansson tycker det är svårt att säga om Khamzat är redo för den absoluta toppen. Dock säger han att risken är värd att ta då belöningen är så stor.

 – Det är för tidigt att säga (om han kan tävla med toppskiktet) men jag vet att han är äkta eftersom jag tränat med honom.

“The Joker” drar paralleller med MMA-stjärnan Conor McGregor som också snabbt steg i rankingen på grund av en stark personlighet och imponerande vinster.

Men att backa upp orden med resultat tror inte Hermansson att Khamzat kommer ha några problem att göra.

 – Om Khamzat fortsätter spika in sina matcher och bjuda på samma typ av prestationer som han hittills har gjort så kommer han att stiga till [McGregor]-nivå. Det är något som både han och UFC vill, så jag förstår att de är villiga att ta den risken.

– Jag tycker att det är riskfyllt men samtidigt: med stora risker kommer stora belöningar.


Relaterat


Jack Hermansson närmar sig titelchans

Hermansson är en av de mest framgångsrika svenskarna i UFC. Just nu håller han på att förbereda sig för en toppmatch mot Darren Till den 5 december. Skulle han ta sig förbi Till i december så kan en titelchans vara mycket nära.

Den regerande mästaren Israel Adesanya har redan pratat om en potentiell match mot Hermansson och “The Joker” känner att han skulle ha en stor chans mot “The Last Stylebender”.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJack HermanssonKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara