Jack Hermansson om nödläget inför UFC-matchen: “Hela teamet fick covid”

✔ Tror att konditionen påverkats av sjukdomen ✔ "Ska visa hur grym jag är!"

I helgen återvänder Jack Hermansson till UFC:s oktagon, men omständigheterna kunde minst sagt ha varit bättre.

“The Joker” kommer från en tuff förlust i december 2020 då han förlorade ett domslut mot den kommande titelutmanaren Marvin Vettori. Den Norge-baserade UFC-svensken var inbokad att ta sig an Edmen Shahbazyan den 15 maj, men mötet kom att bli framskjutet en vecka.

Det var först oklart exakt varför mötet blivit framflyttat, men snart kom uppgifter som skvallrade om läget i Hermanssons team. Anledningen är tyvärr alldeles för bekant, men kanske inte i samma utsträckning som i “The Jokers” fall.

— Det var tufft, för jag och hela mitt team fick covid och blev sjuka, sade Hermansson under presskonferensen inför helgens UFC Vegas 27. Det var inte det mest perfekta scenariot inför matchen. Men jag är glad att vi kunde boka om den, för jag har varit i [USA] i sex veckor nu och jag åker inte hem utan en fajt!

Även “The Golden Boy” Shahbazyan kommer ifrån en förlust då han blev avslutad av Derek Brunson i augusti 2020. Det var hans första professionella förlust och helgens mellanviktsdrabbning är en stor chans för både honom och Hermansson.

UFC-svensken tror att sjukdomen påverkat hans kondition, men att det istället kommer jämna ut spelplanen.

 — Det är inte det perfekta sättet att gå in i denna match. Men jag känner att jag har så bra kondition när jag är 100% att efter covid så borde jag nog vara på samma [nivå] som de andra killarna i divisionen, sade Hermansson med ett skratt.HETAST JUST NU


UFC Vegas 27: Jack Hermansson vs Edmen Shahbazyan

Hermansson är just nu rankad på sjundeplats i mellanviktsdivisionen medan Shahbazyan återfinns på niondeplats. “The Joker” vet att han är en imponerande prestation ifrån att bryta sig in i divisionens toppskikt.

 — Det är allt jag tänker på, och det är anledningen till att jag är i denna sport. Det är mitt mål, det är mitt uppdrag. Jag tänker alltid, “vad behöver jag göra för att ta mig dit?” Låt oss vinna denna och få ett nytt stornamn, och sedan borde jag vara i (titelmatch) diskussionen igen.

Lyckas Hermansson ta hem segern har han varvat vinster med förluster under sina fyra senaste framträdanden. Trots motgångarna har han cementerat sin plats som en av världens bästa mellanviktare.

Full av självförtroende ser “The Joker” fram emot att påminna alla varför han hör hemma i toppen, och varför han mycket väl kan komma att ta hem titeln under året.

 — Jag kommer att bjuda på en dominant prestation den här gången, visa alla hur bra jag är. Jag vill göra min comeback med en dominerande vinst!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Jack HermanssonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...