KLART: Jack Hermansson går HUVUDMATCH mot topp 3-rankad motståndare!

✅ Svenske stjärnan klar för sin största UFC-fight hittills!

Nu är det klart. Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson gör en snabb återkomst till buren – för en stor huvudfight.

“The Joker,” som slog sig in på en tionde plats i rankingen efter sin senaste storvinst, kommer nu ta sig an den topp 3-rankade brasilianaren Ronaldo “Jacare” Souza i en riktigt spännande mellanviktsdrabbning. Matchen blir en femrondare som toppar UFC on ESPN 3 i Florida den 27 april.

MMAnytt har tidigare rapporterat om att matchen var i planeringsfasen. Nu har flera källor uppgett att bägge sidor har accepterat att mötas och under måndagen gick Hermansson ut och bekräftade uppgifterna (via Instagram):


RELATERAT: Officiellt: Jack Hermansson ersätter Romero, går stormatch mot “Jacare”


Ersätter Yoel Romero

Hermansson (19-4 MMA, 6-2 UFC) kommer in med tre raka segrar – som alla avgjorts via avslut. Svensken var nyligen aktuell i den delade huvudmatchen på UFC on ESPN 2, där han besegrade den då nummer 11-rankade amerikanen David Branch – tidigare dubbelmästare i WSOF – på under minuten med en skicklig giljotin.

Souza (26-6, 1 NC MMA, 9-3 UFC) har själv varvat förluster med vinster i sina fyra senaste matcher. “Jacare,” som tidigare var mästare i Strikeforce, har länge varit på jakt efter en titelchans i UFC – men snubblat på målsnöret gång på gång. Sist brasilianaren var aktuell knockade han den forne mästaren Chris Weidman brutalt i en av de bästa matcherna 2018 på UFC 230.

Souza skulle egentligen ha mött den nummer 1-rankade kubanen Yoel Romero, som dock tvingades dra sig ur matchen på grund av sjukdom. Avhoppet öppnade för Hermansson att få chansen på den stormatchen han länge varit ute efter – som dessutom blir svenskens första huvudfight i UFC.


LÄS MER: Är Jack Hermansson svensk eller norsk? UFC-stjärnan reder ut läget

LÄS OCKSÅ: Jack Hermanssons krav – för att gå match på UFC Stockholm


Vem har ni som vinnare – Jack Hermansson eller Ronaldo Souza? Kommentera!

Kategorier
Jack HermanssonRonaldo "Jacare" SouzaSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...