Jake Ellenberger lägger handskarna på hyllan efter 46 proffsmatcher

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Här kommer Jake Ellenberger med väntade pensionsbeskedet ✅ TKO-förlusten mot Bryan Barberena fjärde nederlaget i rad för "The Juggernaut"

På huvudkortet under nattens UFC Fight Night 135: Gaethje vs. Vick fick vi se en welterviktsdrabbning där veteranen Jake Ellenberger tog sig an Bryan Barberena. Ellenberger kom in som stor underdog och det visade sig vara av en anledning, då “Bam Bam” som avslutade honom via teknisk knockout redan i den första ronden.

Efter nederlaget meddelade “The Juggernaut” att han lägger handskarna på hyllan (se videon ovan).


RELATERAT: UFC Fight Night 135: Gaethje vs. Vick – Resultat, Statistik och Bonusar


Nästan nio år som UFC-fighter

Ellenberger var ett tag rankad i topp 10 och har under sin UFC-karriär hunnit besegra namn som Jake ShieldsDiego Sanchez och Josh Koscheck för att nämna några. I mitten av 2013 började karriären vända en aning då han åkte på fem förluster på sex matcher och efter att ha blivit knockad av Stephen Thompson samt förlorat ett domslut mot Tarec Saffiedine blev Ellenberger faktiskt av med sitt UFC-kontrakt.

Det varade dock inte länge då Ellenberger omedelbart medgav sig till Las Vegas och vädjade om en ny chans – vilket beviljades av UFC-vd:n Dana White.

Ellenberger ställdes då mot veteranen Matt Brown och imponerade stort genom att avsluta matchen via teknisk knockout redan i den första ronden. Därefter förlorade han dock fyra matcher i rad och efter nattens nederlag går han alltså i pension efter nästan nio år som UFC-fighter.

Ellenberger har under karriärens gång hunnit gå 46 professionella MMA-matcher och samlat ihop ett matchfacit på 31-15, varav tio vinster och elva förluster i UFC.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jake EllenbergerSenaste NyttUFC Fight Night 135

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...