Jake Paul backar från matchen mot Ben Askren: “Han är en ynkrygg”

✔ MMA-mästaren Ben Askren öppnar upp

Trots att allt såg ut att vara klart så verkar det nu som att boxningsmatchen mellan den kontroversiella YouTube-stjärnan Jake Paul och forne MMA-mästaren Ben Askren inte blir av.

Förra veckan gick Askren ut på sociala medier för att offentligt acceptera utmaningen som Paul utfärdat i samband med sin knockoutvinst över forne NBA-spelaren Nate Robinson.

Matchen länkades till organisationen Triller, som tidigare höll den framgångsrika boxningsgalan med Mike Tyson vs Roy Jones Jr som huvudmatch – där Paul också tävlat. Även datumet 28:e mars annonserades för det otippade mötet.


Relaterat


Det ser dock inte ut som att Paul var seriös i sin utmaning. Enligt Askren, som än en gång tagit till sociala medier för att diskutera situationen, har han enbart fått tystnad från Pauls sida gällande en match – som känns allt mindre trolig i dagsläget.

– Låt mig ge er en liten sammanfattning av situationen, började Askren. Jag är en pensionerad brottningscoach som gör några podcasts, köper bitcoin och njuter av livet. Jag vill inte riktigt fajtas mot någon. Men i november så utmanar den här idioten Jake Paul mig, lägger ut en affisch med mitt namn, vilket är ganska roligt. Skitsamma, eller hur? Ingen stor grej.

– Sedan ett par veckor sedan får jag några SMS och en vecka efteråt får jag samtal och ett erbjudande, fortsatte Askren. Okej, den här killen vill verkligen fajtas. Har jag något emot att tjäna enkla pengar? Spöa upp en YouTuber? Självklart inte.

– Så vad gör jag? “Visst, Jacob, jag möter dig”. Inga problem. Jag accepterar på Twitter. Sedan dess har Jacob varit tyst. Jacob är en ynkrygg. Tyvärr allihopa, jag tror inte fajten blir av.

Utmanat allt och alla

Paul, som tillsammans med sin äldre bror Logan Paul blev kända via YouTube-vloggar, tog steget mot boxning i år med en seger över YouTube-profilen AnEnsonGib och ovannämnda Robinson. Efter att ha radat upp sin andra raka boxningsseger, mot två personer utan ordentlig boxningserfarenhet, ställde Paul in siktet på MMA-världens största profiler.

Paul utmanade Conor McGregor, Askren och Dillon Danis, för att nämna några. Detta förargade Nate Diaz, som röt till mot Paul. Detta fick dock endast Paul att gå igång ännu hårdare, då han först släppte en video där han utmanade och grovt förolämpade McGregor och hans fru.

Därefter släppte Paul ännu en video, där han gjorde narr av McGregor, Dana White, Diaz och Askren. YouTube-stjärnan gav sig även på Danis i en attack med vattenballonger och toalettpapper.

Logan, den äldre Paul-brodern, är för tillfället bokad för en uppvisningsmatch mot Floyd Mayweather Jr – en av de bästa och mest dominanta boxarna i modern tid. Mötet är avsett för februari och är onekligen ett bevis på att Paul-brödernas taktik till viss del fungerar.

 

Är du intresserad av Jake Paul vs Ben Askren?

 

Kategorier
Jake PaulSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara