Jake Paul hånar Dana White, Ben Askren och fler – efter knockoutvinsten

✔ "Vad borde jag göra med Dana Whites en miljoner dollar?"

Efter helgens seger har den antagonistiska YouTubestjärnan Jake Paul tagit sikte på MMA-världen – något bland andra Dana White och Nate Diaz kan erfara för.

Paul gick sin tredje proffsboxningsmatch i helgen på Triller Fight Club. Han mötte den tvåfaldige MMA-mästaren och forne UFC-fightern Ben Askren i en omtalad och uppmärksammad match.

Askren skulle utan tvekan vara Pauls mest erfarna motståndare hittills då YouTubestjärnan aldrig mött någon med kampsportsbakgrund tidigare. Askren har dock setts av många som en av de mest endimensionella brottarna i MMA och han hade ryktet som den sämsta strikern i UFC när han tävlade i organisationen.

Som förutspått av vissa medier var dock Askrens meriter inte något som gynnade honom i boxning. De var enbart något som användes för att bygga upp Paul – och ge hans seger vikt. Knappt två minuter in i den första ronden träffade Paul med en rak höger som fullständigt golvade Askren.

Trots att Askren reste sig upp valde domaren att inte låta honom fortsätta. Askren var märkbart skakad men domaren bröt matchen i ett val som kritiserats av många och orsakat rykten om fusk.


MISSA INTE


Dana White, Freddie Roach, Nate Diaz med fler – sågade av Jake Paul

Som väntat så har Paul knappast varit en graciös vinnare. Han var inte känd för att vara en sympatisk typ inför matchen och efter segern har han tagit sikte på allt och alla från MMA-världen.

Han valde att slänga en känga mot alla som tvivlade på hur äkta matchen var.

– Alla som säger att matchen var fixad twittrar från deras mammas wifi, skrev Paul på Twitter.

– Vem borde jag pensionera härnäst, frågade Paul i respons till Askrens besked att inte tävla mer.

Sedan tog Paul sikte på den berömde och respekterade boxningstränaren Freddie Roach, som tränat Ben Askren inför helgens gala.

– Freddie Roach har verkligen fulländat Ben [Askrens] försvar, drev YouTubestjärnan.

Under en längre tid har Paul och UFC-favoriten Nate Diaz tjafsat via sociala medier. Än en gång valde Paul att utmana Diaz i en boxningsmatch.

– Nate Diaz blir knockad inom tre ronder, skrev Paul.

UFCs vd Dana White lyckades inte undgå Paul heller. Inför galan hade White påstått att han skulle satsa en miljon dollar på Askren.

– Vad borde jag köpa med [Dana Whites] en miljon dollar? Jag tänker en Porsche 918 Spyder, skrev Paul.

Askren må ha tjänat miljonbelopp för sin match mot Paul. Det är dock hela av MMA-världen som känner av konsekvenserna av hans stora förlust och det är möjligt att Askrens rykte aldrig återhämtar sig.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...