Jake Paul har bokats för match mot forne MMA-mästaren

✔ Floppade i UFC - kan detta bli bättre?

Den polariserande YouTube-stjärnan Jake Paul fortsätter att göra avtryck på kampsportsvärlden och bokas nu för match mot den forne Bellator och ONE Championship-mästaren Ben Askren. Matchen planeras att äga rum den 28 mars i Los Angeles och arrangeras av Triller, som senast höll i Mike Tyson vs Roy Jones Jr-galan.

Rykten började cirkulera gällande ett potentiellt möte mellan herrarna, som båda två skapat mycket uppmärksamhet för sitt trash talk och dissar mot potentiella motståndare. Askren gick sedan ut för att bekräfta matched via sociala medier.


HETAST JUST NU:


– Ja, herr Jake Paul, jag accepterar, sade Askren i sitt videoinlägg. Jag vet att du utmanade mig efter din senaste match mot den där luffaren Nate Robinson.

– Lyssna, det är ett ganska enkelt val. Jag kommer tjäna en massa pengar på att spöa upp en kille som låtsas vara en atlet. För i slutändan är det exakt vad du gör. Jag vet att du tror att jag inte har många stående färdigheter. I slutändan behöver jag inte det heller.

Usla resultat i UFC

Askren ansågs länge vara en av världens bästa fighters utanför UFC då han hade ett fläckfritt matchfacit och titlar i både Bellator och ONE Championship. Utanför UFC radade han upp segrar över bland annat Douglas Lima, Zebaztian Kadestam och Shinya Aoki.

Han debuterade sedan i UFC år 2019 mot den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler. Askren blev mörbultad i en match som var oerhört nära på att stoppas. Han lyckades dock få Lawler i en bulldog choke och på grund av en dålig vinkel stoppade domaren Herb Dean matchen då han trodde att den forne UFC-mästaren höll på att tuppa av. Trots kontroversen utnämndes Askren till vinnare.

“Funky” Askren ställdes sedan mot Jorge Masvidal i en ökänd match som aldrig lär glömmas. Masvidal behövde endast fem sekunder för att knocka Askren med ett brutalt flygande knä i ett av de mest spektakulära avsluten i UFCs historia. Efter det mötte Askren Demian Maia och blev strypt medvetslös i den tredje ronden. Därefter kom Askren att pensionera sig från sporten.

Attackerade Dillon Danis

Paul har hittills ett matchfacit på 2-0 som proffsboxare med segrar över YouTube-profilen AnEnsonGib och den forne NBA-spelaren Nate Robinson. Han har dykt upp på mångas radar efter att ha utmanat många fighters, däribland Askren och Conor McGregor.

Nyligen tog Paul det steget längre när han släppte en video där han förolämpade McGregor, hans fru, och även UFCs vd Dana White i ett försök att få igång en match. White har mestadels skämtat bort det och sagt att han ska skicka dubbelmästaren Amanda Nunes på Paul.

Paul fortsatte att eskalera fejden när han attackerade McGregors vän och träningskamrat Dillon Danis.


Relaterat


Vem vinner: Jake Paul eller Ben Askren?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Ben AskrenSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...