Jake Paul uppvisar “tidiga tecken av CTE” – tänker fortsätta boxas ändå!

✔ "Det är en farlig sport" ✔ Kan Pauls uttalanden verkligen stämma?! ✔ Uppdatering: Jake Paul tar tillbaka sina uttalanden

Nu är det bara dagar kvar till den uppmärksammade boxningsmatchen mellan Jake Paul och Ben Askren går av stapeln. De båda kämparna är minst sagt i vitt skilda platser i sina respektive karriärer.

36-åriga “Funky” Askren är redan en väldigt meriterad MMA-fighter med bälten i respekterade organisationer. Han var obesegrad under 20 raka matcher innan han förlorade två raka i UFC och pensionerade sig från sporten.

24-åriga “The Problem Child” Paul är en kontroversiell figur som gjort sig känd via bland annat YouTube. Han har gått två professionella boxningsmatcher och vunnit dem via TKO/KO i de tidiga ronderna. Men trots att Paul spenderat lite tid i ringen så kommer han nu med ett överraskande uttalande.

– Det är en farlig sport, sade Paul under torsdagens mediadag. Folk ifrågasätter mitt engagemang för [sporten] – men jag dyker upp varenda dag. Jag riskerar min mentala hälsa. Det är min hjärna som står på spel. Jag gjort hjärnskanningar och uppvisar tidiga tecken på CTE.

CTE (chronic traumatic encephalopahy, eller kronisk traumatisk encefalopati på svenska) är en neurodegenerativ sjukdom som drabbar hjärnan. Sjukdomen drabbar personer som får upprepat våld mot huvudet, vilket gör kampsport av olika slag till en högriskaktivitet.RELATERAT


Kan Jake Paul verkligen ha tidiga tecken på CTE?

Ett flertal högprofilerade kampsportsutövare har öppnat upp om sina besvär med CTE. I början av året gick den forne UFC-fightern Spencer Fisher ut och avslöjade att han blivit diagnostiserad med sjukdomen efter en brutal MMA-karriär. 

Även MMA-profilerna Mark Hunt och Wanderlei Silva har varit öppna med sina symptom. Dessa kan innefatta aggressivitet, depression, förlust av korttidsminnet och sömnsvårigheter.

Att lida av sådana problem kan sätta stopp för en professionella karriär, men det är inget som oroar Jake Paul.

 – Jag älskar den här sporten och skulle inte byta den mot något annat, förklarade Paul. Jag är en fighter och folk kommer att se det. Oavsett om det är nu på lördag kväll eller om ett år, folk kommer att se att jag är en fighter.

Hjärnsjukdomar att detta slag är svåra att diagnostisera men det har gjorts stora framsteg inom området. För närvarande kan man dock inte fullständigt diagnostisera en person med CTE förrän individen är död.

Uppdatering: Jake Paul tar tillbaka sina uttalanden

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BoxningJake PaulSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...