Jake Paul utannonserar den lön han vill ha – för en match i UFC!

✔ Har tidigare utmanat Jorge Masvidal för en specialmatch i oktagonen ✔ "Du tjänar miljoner på mig och alla UFC-fighters drar nytta!"

YouTube-boxaren Jake Paul är i en bitter ordväxling med UFC-chefen Dana White och har nu utannonserat vad han vill ha i lön för att slåss i buren.

Paul och White har kritiserat varandra i närmare ett år men den senaste tiden har bråket eskalerat. Efter några hätska ordväxlingar och videor sade Paul att han är villig att tävla i UFC om White går med på några av hans krav.

YouTube-boxaren säger bland annat att han vill se White höja minimilönen för fighters. Enligt Paul så ligger summan i dagsläget på 12 000 dollar, ca. 110 000 kronor men han vill att den ska höjas till 50 000 dollar, ungefär 456 000 kronor.

Hans egna kontrakt skulle endast gälla för en match men skulle innebära att organisationen skulle gå med på en ny minimilön, en jämnare fördelning av inkomsterna och hälsovård. Paul har även sagt att han därefter skulle pensionera sig från boxning om White går med på dealen.

White har i sin tur sagt att han vill drogtesta Paul eftersom han tror att YouTube-boxaren är dopad.

 – Fem dagar har passerat och medan jag gick med på att testas (för droger) har Dana försvunnit som ett spöke, skrev Paul. Dana, mitt en-match-kontrakt så kommer jag att slåss för $50,000, den nya minimilönen. Du tjänar miljoner på mig och alla UFC-fighters drar nytta av den nya minimilönen, andelar av (organisationens) inkomst och hälsovård.


HETAST JUST NU


Jake Paul och Dana White fortsätter tjafsa

Paul har under en längre tid varit starkt kritisk av hur UFC behandlar sina fighters ekonomiskt. Han har bland annat donerat pengar till UFC-fighters som inte fått det att gå ihop ekonomiskt och försökt att locka iväg fighters från organisationen.

Med fem raka vinster är Paul tidigt i en boxningskarriär mot oerfarna boxare, men i sina tre senaste matcher har han mött etablerade MMA-fighters i Ben Askren och forna UFC-mästaren Tyron Woodley, vilken han knockade i sin senaste match.

Efter sin vinst mot Woodley så utmanade Paul UFC-stjärnan Jorge Masvidal och Nate Diaz, vilka båda har aktiva kontrakt med MMA-organisationen. Diaz har dock bara en match kvar och kan därmed komma att utforska den möjligheten under året.

Det är föga troligt att White skulle gå med på att låta Paul slåss i UFC. Det är snarare mer troligt att Paul använder sitt bråk med UFC-chefen för att belysa sina hjärtefrågor om lön och samtidigt utöka sin redan stora plattform.

Tidigare har Paul sagt att han vore öppen för att möta Masvidal i buren i en specialmatch! Det var en idé som som Masvidal först var intresserad utav, men sedan ångrade sig gällande efter att det ryktats om Pauls bottensiffror.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jake PaulSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...