Jake Paul utmanas av MMA-legenden efter segern: “Knockar han i första ronden”

✔ Flera fighters vill möta Jake Paul efter helgens gala!

Efter Jake Pauls TKO-seger i första ronden mot Ben Askren har han blivit utmanad från flera håll om en ny match. Med tanke på de höga lönerna som betalades ut under helgens gala är det kanske inte så konstigt att många står på kö om att möta Paul just nu.

Bland utmanarna finns en pensionerad MMA-legend. det rör sig om ingen mindre än den förre lätt- och welterviktsmästaren B.J Penn. Utmaningen kom via Twitter och Penn verkar minst sagt säker på att han skulle vinna.

– Hey Triller, skicka mig ett kontrakt så ska jag gärna knocka den här jäveln i första ronden.

 

Penn är före detta världsmästare i två viktklasser i UFC och något av en legend inom kampsportsvärlden. Han var den förste utanför Brasilien att vinna VM i BJJ, dessutom efter att bara ha tränat i fyra år. 2012 beskrevs han av boxningstränaren Freddie Roach som en av de med bäst boxning i MMA.

Han blev welterviktsmästare i UFC genom att strypa ut Matt Hughes 2004. Fyra år senare erövrade han lättviktstiteln genom att på samma sätt strypa ut Joe Stevenson.


MISSA INTE


Tuff avslutning på karriären

Penn är idag är 42 år gammal och har haft en mindre lyckad sista del i sin MMA-karriär. Innan han fick sparken från UFC hade han en förlustsvit på sju raka matcher. Senaste gången han vann en match var mot Hughes i november 2010.

Penn har också figurerat i videor där han slåss på gatan. I en av dem kan man se hur han blir nedslagen av en vänsterkrok i samband med ett bråk under en utekväll.

Det skulle med andra ord antagligen vara en Penn långt ifrån sina glansdagar som skulle möta Paul om nu boxningsmatchen blir av. Trots det skulle Penn vara den mest meriterade motståndaren i Pauls boxningskarriär då han till skillnad från Askren visat prov på väldigt bra boxning under sin MMA-karriär.

 

Vill du se Jake Paul möta B.J Penn?

 

Kategorier
BJ PennJake PaulSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...