UFC-fightern hyllas för hjälteinsatsen – räddar matchen: ”Otroligt”

✅ "Alla påstår att de är gangsters..."

UFC 247: Jones vs. Reyes har fått en ny matchning. Detta då, bara 24 timmar innan galans start, Antonio Arroyo tvingades dra sig ur. Arroyo fördes till sjukhus efter invägningen vilket innebär att han inte får tävla på lördagskvällen. Motståndaren Trevin Giles behövde således en ny motståndare – och det fick han från oväntat håll.

“The” James Krause har under sin UFC-karriär tävlat i både weltervikt och lättvikt, men sedan medverkandet i The Ultimate Fighter har han hållit sig till weltervikt. Nu står det dock klart att han debuterar i mellanvikt, på extremt kort varsel.

Krause har ett matchfacit på 27-7 och kommer till matchen med fyra raka vinster. Han tävlade senast den 16 november där han besegrade Sergio Moraes via TKO i tredje ronden.

Han tar sig nu an Giles som ligger illa till, då han kommer till matchen med två raka förluster. Han har ett matchfacit i UFC på 2-2 och fightas förmodligen för sin fortsatta karriär i organisationen.

Krause hyllas nu av bland annat Dana White som kallar honom för “en riktig hingst”.

“Han är här för att jobba i [Youssef Zalals] hörna, men hoppar in och tar matchen. Han väger in idag under ceremoniella invägningarna” sade White under presskonferensen för UFC 248.

“Krause är inte från Texas men han räddar ändå galan åt er, så länge han klarar alla läkartester. Vilken hingst!”

På sociala medier skriver Krause att han vill visa vad “riktiga gangster-moves”.

“Alla säger att de är gangsters tills de behöver visa vad en gangster går för. 24 timmars varsel, mellanvikt, mot Trevin Giles. Ses imorgon Houston.”

Galan är nu åter fullständig och ingen mindre än svenske stjärnan Ilir Latifi öppnar huvudkortet i sin tungviktsdebut mot Derrick Lewis.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara