Jan Blachowicz öppen för titelmatch i tungvikt mot Francis Ngannou

✔ "Inget kan jämförs med Legendary Polish Power!"

UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz är öppen för att kliva upp till tungviktsdivisionen och utmana mästaren Francis “The Predator” Ngannou.

Blachowicz kommer ifrån sin karriärs första titelförsvar i lätt tungviktsdivisionen när han mötte UFC:s mellanviktsmästare Israel “The Last Stylebender” Adesanya i mars.

UFC 259 var en stjärnspäckad gala och i huvudmatchen ställdes mästare mot mästare. Adesanya valde att kliva upp en viktklass och utmana Blachowicz om lätt tungviktsbältet.

“The Last Stylebender” gick in i mötet som obesegrad inom UFC och Blachowicz kom från en segersvit på fyra matcher i rad efter att han vunnit det vakanta bältet mot Dominick Reyes i september förra året.

Matchen hölls ståendes till en början och båda atleterna utbytte hårda slag med varandra. Men i de senare ronderna lyckades Blachowicz med sina nedtagningar och kunde säkra vinsten. Adesanya hade inte mycket att sätta emot nere på mattan och matchen gick alla ronderna ut. Blachowicz vann via enhälligt domslut och behöll sitt bälte.


HETAST JUST NU


Jan Blachowicz kan tänka sig att möta Francis Ngannou!

Nu kan det bli aktuellt med ytterligare en titelmatch där mästare möter mästare. Denna gång är det Blachowicz som kan tänka sig att kliva upp en viktklass och utmana Ngannou om tungviktsbältet!

I en intervju med RT Sport nämner Blachowicz att han kommer acceptera matchen mot tungviktsmästaren om han blir tillfrågad.

– Om UFC frågar mig: “Vill du fajtas mot Francis Ngannou?” så kommer jag ta den. Varför inte? Jag har inte tid att tacka nej till sådana erbjudanden. Om de vill få till denna match kommer jag acceptera den utan tvekan.

– Ngannou har en otrolig kraft i sina slag. Han har lika mycket power som en “Predator”. Han besitter enorm power men inget kan jämföras med “Legendary Polish Power”, tillägger Blachowicz.

UFC-chefen Dana White har gått ut och sagt att Ngannou kommer möta före detta mästaren Jon Jones härnäst. Men på grund av förhandlingar mellan UFC och Jones kan matchen vara i fara.

 

Vill du se en titelmatch mellan Blachowicz och Ngannou i tungvikt?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Francis NgannouJan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...