Jan Blachowicz rasar mot Daniel Cormier och Joe Rogan efter UFC 259

✔ "Jag trodde de var professionella!" ✔ "Visar vilken falsk person han är!"

UFC:s lätt tungviktsmästare Jan Blachowicz försvarade sitt bälte mot Israel Adesanya under UFC 259 i en av karriärens höjdpunkter. Blachowicz vann matchen via enhälligt domslut och alla domarna gav Blachowicz fyra ronder.

Efter matchen har expertkommentatorerna Daniel Cormier och Joe Rogan blivit starkt kritiserade av fans för att vara partiska. En video som postades på Reddit visar ett hopklipp av flera gånger i matchen då kommentatorerna favoriserar Adesanya.

Nu har Blachowicz själv lagt sig i debatten och han ifrågasätter starkt kommentatorernas professionalitet.

– Jag hörde att kommentatorerna var partiska. Jag trodde att båda var professionella, sa Blachowicz till MMArocks.

– Vet inte om de saknar professionalism eller om de älskar Adesanya så mycket att de inte kunde se att han förlorade den här matchen. Det spelar ingen roll för mig. Du får fråga dem vad det handlar om.

Det är framför allt Cormiers insats som Blachowicz har stört sig då. I intervjun passar han på att ge en känga åt Cormiers personlighet.

– Det här visar också vilken falsk person Daniel Cormier är. Å ena sida gratulerar han mig, skriver några tweets. Sen kommenterar han matchen och ser bara en fighter.


MISSA INTE 


Cormier slår tillbaka mot anklagelserna

Cormier har inte svarat på Blachowicz anklagelser direkt men i ett Twittermeddelande bemöter han fansens kritik.

– Jag såg precis om matchen och håller inte alls med. Jag pratade faktiskt med Jan de gånger han var framgångsrik. Jag tyckte matchen låg på 2-2 inför femte ronden. Efter att ha sett om matchen känner jag samma sak. Ingenting har ändrats.

Det är inte första gången Blachowicz och Cormier har hamnat i luven på varandra. När Blachowicz först vann bältet gick Cormier ut och sa att Jones enkelt skulle kunna besegra honom. Blachowicz blev sur och utmanade Cormier att komma tillbaka till oktogonen och möta honom.

Cormier styrde av det hela med att gratulera Blachowicz till bältet. Sedan verkade situationen lugna ner sig. Men det hindrar naturligtvis inte att det fortfarande finns en del rivalitet kvar mellan de båda.

 

Tycker du att Daniel Cormier och Joe Rogan kommenterade partiskt?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Daniel CormierJan BlachowiczJoe RoganSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...