Jan Blachowicz skickar en varning: “Han kommer behöva vara försiktig!”

✔ Tar sikte på sin nästa motståndare!

Jan Blachowicz har redan börjat planera inför sitt nästa titelförsvar som ser ut att bli mot den topprankade Glover Teixeira.

Blachowicz försvarade sin lätt tungviktstitel mot Israel “The Last Stylebender” Adesanya på UFC 259 i början av mars. Fajten var galans huvudmatch och det var ett supermöte där mästare ställdes mot mästare.

Teixeira agerade som reserv inför galan och var redo att hoppa in ifall någon av Blachowicz eller Adesanya skulle behövt dra sig ur. Han hade ett helt träningsläger inför galan och vägde in sig på 204,5 lb.

Efter Teixeiras senaste seger mot Thiago Santos bad han UFC-chefen Dana White om en chans att tävla om titeln. Det var en dominant seger som avslutades i tredje ronden via en rear naked choke. Vinsten innebär att Teixeira nu har vunnit sina fem senaste matcher, varav fyra har varit via avslut.

Innan mötet mot Santos avslutade han ytterligare en fighter i toppen av divisionen. Teixeira vann över Anthony “Lionheart” Smith i femte ronden med våldsam ground & pound.


HETAST JUST NU


Jan Blachowicz vs. Glover Teixeira

Båda White och fansen ser ut att vara överens om att Teixeira gjort sig förtjänt till att vara nästa man på tur till att tävla om guldet.

Även Blachowicz håller med och kommenterade i en intervju hur ett möte mellan de två skulle utspela sig.

– Teixeira har bra boxning men använder den mest för att komma nära och ta ner en. I denna match kommer jag vara den som vill hålla matchen stående och han kommer försöka med nedtagningar.

– Min jiu-jitsu är bättre än Teixeiras så det kommer inte bli enkelt för honom att försöka låsa ut mig. Han kommer behöva vara försiktig, kanske tar jag ner honom. Jag är bättre än Teixeira på alla sätt, tillägger Blachowicz.

Teixeira är rankad nummer ett i lätt tungviktsdivisionen och har ett totalt matchfacit på 32-7. Han gjorde sin debut i MMA under 2002 och har slagits för UFC sedan 2012. Med en ålder på 41 år kan en titelmatch mot Blachowicz bli Teixeira sista försök till att bli mästare.

 

Vill du se Blachowicz vs. Teixeira härnäst?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Jan BlachowiczNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...