Stjärntränaren avslöjar viktig skillnad mellan Khabib och Islam Makhachev!

✔ "Önskar att Khabib hade gjort det"

Den före detta lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov och Islam Makhachev har tränat med varandra sedan starten av deras MMA-karriärer. Inledningsvis hade de Abdulmanap Nurmagomedov som huvudtränare men sedan hans bortgång har Javier Mendez fått huvudansvaret.

Khabib valde att lägga handskarna på hyllan i oktober förra året och det annonserades officiellt av UFC förra veckan att han gått i pension. Nu är det många som tror att Makhachev kommer ta över tronen och bli mästare likt sin träningskamrat Khabib.

Under en intervju med ESPN kom det fram att en som tidigt trodde att Makhachev skulle bli en mästare var tränaren Abdulmanap.

– Khabibs pappa sa till mig hela tiden att när Khabib går i pension kommer jag bli nästa mästare. Därför måste jag se till att det händer, jag behöver göra det för att han sa det och trodde på mig, säger Makhachev.


HETAST JUST NU


Javier Mendez om skillnaden mellan Khabib och Makhachev

I en intervju i början av mars nämnde Mendez att det finns en viktig skillnad mellan de två atleterna. Enligt honom är Khabib en envis fighter som ofta avviker från matchplanen medans Makhachev är väldigt noga med att följa tränarens instruktioner.

Mendez ger även sina synpunkter kring Makhachevs senaste vinst på UFC 259 och avslöjar att han önskar att Khabib följt “Father’s plan” mer under sin karriär.

– Sammanfattningsvis så presterande han fantastiskt! Jag önskar att Khabib hade lyssnat mer när han var i buren. Han lyssnar inte – kolla bara på vad som hände när han slogs om titeln mot Conor McGregor. Jag ville att Khabib skulle ta ner McGregor men han höll det ståendes. Samma sak hände när han mötte Michael Johnson, han trotsade mig många gånger.

– De två senaste matcherna lyssnade Khabib, han gjorde exakt vad vi ville att han skulle göra – men Makhachev har alltid lyssnat. Makhachev är tvärprofessionell rakt igenom. Han har hög intelligens och utmärkt grappling som ni kunde se. Båda jag och hela teamet är stolta över honom. “Father’s plan” var i full effekt.

 

Tror du att Makhachev är en framtida mästare?

 

Kategorier
Islam MakhachevKhabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara