Jeremy Stephens klar för ny match – går upp till lättvikt!

✔ Blir första matchen sedan 2012 i lättviktsdivisionen!

2021 blir året då UFC:s fjäderviktare Jeremy “Lil’ Heathen” Stephens återvänder till lättviktsdivisionen, då han nu är inplanerad att möta Drakkar Klose.

Matchen är tänkt att äga rum 17 april på samma kort som ex-mästaren Robert Whittaker tar sig an Paulo Costa i huvudmatchen.

Klose var först tänkt att möta Luis Peña den 20 februari men matchen ställdes in då en i Kloses team testat positivt för covid-19. Inför mötet mot Peña hade Klose inte gått en match sedan mars förra året.

I sin senaste fajt mötte han den topprankade Beniel “Benny” Dariush i en lättviktsmatch. Det gick inte Kloses väg och han blev avslutad av Dariush i den andra ronden. Med en rejäl höger från “Benny” knockades Klose och satte stopp på hans segersvit.

Stephens senaste motståndare var Calvin Kattar på UFC 249 i fjol. Även denna match avslutades i andra ronden och resultatet blev en förlust för “Lil’ Heathen” via TKO. Kattar slog ned Stephens till mattan och kunde följa upp med våldsamma armbågar och ground & pound innan domaren stoppade matchen.

I dagsläget har Stephens en förlustsvit på fyra matcher i rad och nu hoppas han på en nystart i samband med att han byter viktklass.


HETAST JUST NU


Jeremy Stephens tränar hårt inför sin återkomst till lättvikt

Senaste gången Stephens tävlade i lättvikt var det mot Yves Edwards i december 2012. Det slutade med en förlust i första ronden via TKO. Det blev den tredje förlusten i rad för Stephens och han valde även denna gång att gå ner en viktklass för att försöka ta sig tillbaka till vinstkolumnen.

Stephens är känd för att träna extremt hårt inför sina matcher och har bland annat deltagit i Tony Fergusons träningsläger. På Instagram delade han med sig av en bild där han tränar teknik med den topprankade kickboxaren Mike Lemaire.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Jeremy Stephens (@lilheathenmma)

Kategorier
Drakkar KloseJeremy StephensNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara