KLART: Supertalangen får titelfight på hemmaplan

✅ Otippade utmanaren får chans på världstiteln

Jessica Andrade har bokats för sitt första titelförsvar. Och utmanaren är inte riktigt den som ni förväntat er.

Det är varken den tidigare mästaren Rose Namajunas, obesegrade Tatiana Suarez eller stjärnan Michelle Waterson som får nästa titelchans i damernas stråviktsdivision. Nej, istället står den kinesiska supertalangen Weili Zhang, rankad sexa, först på tur för att utmana Andrade om hennes nyvunna UFC-bälte.

UFC Fight Night: Andrade vs. Zhang äger rum i Shenzhen, Kina den 31 augusti, vilket ESPN var först med att rapportera. Eventet blir UFC:s tredje på det kinesiska fastlandet.

Weili Zhang kan bli den första kinesiska UFC-mästaren. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Storsatsning på Kina

Nyheten går i linje med de hintar om hur UFC påbörjat en omfattande satsning på Kina. Sedan tidigare står det bland annat klart att ett nytt UFC Performance Institute – alltså ett högteknologiskt träningscenter för UFC-fighters – kommer öppnas i Shanghai inom kort. Den anläggningen ska dessutom bli ännu större än den som redan finns i Las Vegas idag.

Weili Zhang (19-1 MMA, 3-0 UFC) får nu chansen att bli organisationens första kinesiska titelhållare, vilket onekligen vore stort för den pågående satsningen. Stjärnskottet kommer in med hela 19 vinster i rad, varav tre i UFC, och sågs senast besegra topprankade Tecia Torres via enhälligt domslut på UFC 235.

Jessica Andrade (20-6 MMA, 11-4 UFC) kommer själv in med fyra raka segrar och betydligt mer erfarenhet bland världstoppen. “Bate Estaca,” som hon kallas, vann senast bältet genom att knocka Rose Namajunas med en brutal slam på UFC 237.

Managern bekräftar: Rose Namajunas kommer tillbaka

Efter att Namajunas förlorade titeln så hintade hon om en eventuell pension från MMA. Men i samband med nyheten om den nya titelfighten kan Brian Butler, manager åt både Namajunas och Zhang, bekräfta att “Thug Rose” planerar en återkomst till buren i slutet av året. Skador ska vara anledningen till att en omedelbar returmatch mot Andrade inte var aktuell i nuläget.

– Rose var definitivt intresserad av en returmatch mot Andrade, men just nu tar hon ett uppehåll för att läka kroppen. Hon hade en nackskada innan sin senaste match och nu tar hon sin tid gör att ta hand om sig själv och ta sig tillbaka till 100 procent, säger Butler till ESPN och fortsätter:

– Hennes plan är att fightas någon gång i slutet av året. När Rose bestämmer sig för att komma tillbaka kommer hon vara bättre än någonsin.

Vem har ni som vinnare – Jessica Andrade eller Weili Zhang? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jessica AndradeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara