Jessica Andrade Jessica Penne © Jake Roth-USA TODAY Sports
Jessica Andrade Jessica Penne © Jake Roth-USA TODAY Sports

UFC-fighterns tårögda bikt: “…mobbad & tvingad till pension från MMA”

✅ "...avstängd i fyra år om jag inte tjallade på andra fighters och tränare"

I slutet av 2014 stod Jessica Penne på toppen av sin karriär. Hon hade vunnit sin UFC-debut med ett delad domslutsvinst över Randa Markos och det skulle senare visa sig att hon skulle blir den första att ta sig an den nykrönta stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk.

2015 skulle dock visa sig vara första steget i en nedåtgående spiral för amerikanskan. Hon kom att förlora en blodig kamp mot Joanna och i sin retur till buren blev hon även avslutad av en framtida mästarinna i Jessica Andrade. Därefter följde en domslutsförlust mot Danielle Taylor

Tre förluster i rad skulle dock bara bli början på hennes problem.

I ett öppenhjärtigt meddelande på sin Instagram så meddelar Jessica Penne att hon haft otaliga problem med USADA (The United States Anti-Doping Agency) och påstår att anti-doping byrån har “mobbat och tvingat henne att pensionera sig från MMA.”

Enligt Penne började allt med utskriva läkemedel som skulle hjälpa henne med hennes “extremt bristfälliga hormonnivåer.” Läkemedlen skulle dock landa henne en avstängning på 18 månader.

 – Incidenten var en ögonöppnare och gjorde mig superparanoid över allt jag åt och över den stigma som kommer med att betraktas som en fuskare, skrev Penne i sitt öppna brev.

Jag blev pank under denna period och blev skamligt nog tvungen att jobba som [taxichaufför], jobbade som personlig tränare och gjorde allt jag kunde för att överleva.

View this post on Instagram

To all of my fans and everyone who ever supported me

A post shared by Jessica Penne (@jessicapenne) onUSADA: Sean O’Malley får sitt straff tidsbestämt – till sex månaderJessica Penne efter USADA: “pank, besegrad och hjärtkrossad”

I sitt långa brev berättar Penne hur hon efter sitt straff kom att bokas på nytt, bara för att sedan testa positivt för den otillåtna substansen stanozolol. Enligt henne själv hade hon picogram nivåer i sitt system, men det räckte för ännu en vända med USADA och denna gång landade straffet på fyra år.

Penne delar med sig av ett möte med en USADA-representant som klassade UFC-fightern som “inte trevlig” och visade “noll förståelse för min situation och jag tror hon endast var på en häxjakt…”

 – När hon inte kunde få fast mig för hur dessa icke-prestationshöjande nivåer var i mitt system så sa hon i stort sett att min karriär var över och att jag skulle bli avstängd i fyra år om jag inte tjallade på andra fighters och tränare som jag visste använde sig av prestationshöjande medel.

Jag blev helt stum. Vid det här tillfället hade jag förlorat all tro och respekt för USADA.

Penne avslutar sitt öppna brev med att förklara att hon kanske kommer att hyra en advokat för att ta sig an fallet, men att det skulle kunna kosta mellan $30,000-40,000 (ca. 285 000-380 000 SEK).

En GoFundMe-sida kommer att startas i hennes namn och Penne har fått stor respons från andra MMA-fighters som önskar henne lycka till:

“Jag är ledsen att höra detta Jessica,” skriver Michelle Waterson. “Jag hoppas att allt löser sig och att du snart är tillbaka i oktagonen.”

 

Kategorier
Senaste NyttUSADA

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...