Jim Miller. Foto: Mazdak Cavilin/MMAnytt

Jim Miller klar för ny match – kan slå UFC-rekord

EXTRA ✅ Kan slå och tangera UFC-rekord ✅ Har tre raka förluster

Fanfavoriten Jim Miller är klar för en ny UFC-match. Den 34-årige lättviktaren kommer att göra upp med Dan Hooker på den kommande galan UFC Fight Night 128 som hålls i Atlantic City den 21 april. Det meddelar UFC under onsdagen.


Relaterat: Teymur skulle ha mött Jim Miller – Nästa match utannonseras snart


Tidigare gick den svenske UFC-fightern David Teymur ut och meddelade att han hade en match mot Miller på gång inför samma gala – men det mötet ställdes tyvärr in. Sedan tidigare står det klart att topplättviktaren Edson Barboza och Kevin Lee gör upp i galans huvudmatch.

Dan Hooker. Foto: Matt Roberts-USA TODAY Sports

Kan slå flera UFC-rekord

Miller har nu inte vunnit en match i UFC sedan november 2016. Han anländer till matchen mot Hooker med tre raka förluster via domslut i bagaget.

28-årige Hooker har däremot två raka vinster inför mötet, och tre vinster på sina fyra senaste fighter i UFC. Senast i december blev han den förste att avsluta talangen Marc Diakiese, som han ströp ut i den tredje ronden när de gjorde upp under UFC 219.

Om allt går som det ska kommer Miller i och med matchen mot Hooker också att tangera UFC-rekordet i flest framträdanden med 29 matcher i organisationen, ett rekord som den tidigare mellanviktsmästaren Michael Bisping sedan tidigare stod ensam om att hålla. Om Miller dessutom skulle vinna mötet mot Hooker slår han rekordet för flest antal vinster i lättvikt (17).

Läs mer: Jim Miller: “Smeknamnet inspirerades av ett flygplan”

Kategorier
Senaste NyttUFC Fight Night 128

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.