Jimi Manuwa öppnar för boxningsmatch efter tuffa förlusten på UFC 214

Jimi Manuwa har två nya motståndare i sikte efter den tuffa förlusten på UFC 214.

Topprankade lätta tungviktaren Jimi Manuwa mötte Volkan Oezdemir UFC 214 och var favorit på förhand. Matchen mot schweizaren slutade dock i en tuff KO-förlust efter mindre än en minut.

LÄS MER: UFC 214: Volkan Oezdemir knockar Jimi Manuwa – snabbt och brutalt

Nu meddelar Alexander Gustafssons lagkamrat och sparringpartner via sina sociala medier att han har två nya motståndare i sikte, nämligen den tidigare mästaren Daniel Cormiersamt den tidigare dubble världsmästaren i boxning, David Haye

Cormier kommer som bekant från en tuff titelförlust mot Jon Jones i sitt senaste möte. Men då Jones nyligen åkte fast i ett dopingtest står det ännu oklart om Cormier kommer få tillbaka sitt bälte och få förlusten mot Jones ändrad till en no contest.

Manuwa öppnar alltså även för ett möte med den brittiska proffsboxaren David Haye (28-3 boxning) – ett möte som i sådana fall skulle ske i boxningsringen, då Haye enligt Manuwa inte skulle våga sig till oktagonen. “Poster Boy” blir nu den senaste i raden av UFC-atleter som försöker få till en superfight i boxning efter att Conor McGregor gått sin match mot Floyd Mayweather.

RELATERAT: Jose Aldo vill påbörja en boxningskarriär:”Har en dröm”

 

Vem vill ni se Manuwa möta härnäst?

 

Kategorier
Jimi ManuwaSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara