Jimmie Rivera - Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Jimmie Rivera ryktas möta forne WSOF-mästaren i juni

✅ Skulle ha mötts på UFC 219 ✅ Erbjöds matchen i flera viktklasser

Jimmie Rivera var inbokad att möta före detta mästaren Dominick Cruz på UFC 219 i Las Vegas i december förra året, en match som dock inte blev av då Cruz bröt armen. Som ersättare valdes John Lineker, som även han drog sig ur matchen med mindre än två veckor kvar.

UFC försökte då para ihop Rivera med glödheta bantamviktaren Marlon Moraes, som kom från en brutal knock mot Aljamain Sterling. Rivera, som skjutit upp sin smekmånad flera gånger var ändå öppen för att möta Moraes, som utmanade honom efter vinsten i Fresno, Kalifornien.

Foto: World Series of Fighting

Erbjöds matchen även i fjädervikt

Moraes är en av de mest bitiga bantamviktarna i divisionen och ville först gå matchen i en catch-vikt på 140 lbs. Detta ändrades sedan till 145 lbs och till slut sa Rivera att de till och med kan mötas i lättvikt.

I slutändan blev inte matchen av och varken Moraes eller Rivera har mötts sedan dess. Men en matchning mellan de två är på gång – på en UFC Fight Night-gala i Utica, USA den första juni, enligt källor till MMAFighting. Matchen skulle om den bokas agera huvudevenemang för kvällen.

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]