Jimmie Rivera stormatch
Foto: Jerry Lai-USA TODAY Sports

Medan du sov: Skadan stoppar stormatchen på UFC 247

✅ Andra gången som mötet faller bort

Topprankade Jimmie “El Terror” Rivera kom till UFC som en av de största talangerna utanför organisationen. Han hade inte förlorat sedan 2008 och väl i UFC fortsatte vinstsviten.

Han debuterade mot Marcus Brimage som han avslutade i första ronden, vilket följdes upp med ytterligare fyra vinster. Med ett matchfacit på 21-1-0 ställdes han mot sitt tuffaste test någonsin: Marlon Moraes.

Det skulle innebära Riveras första förlust i UFC och även början på “El Terrors” sämsta svit i karriären.

Efter en knockoutförlust på bara 30 sekunder mot Moraes skulle Rivera förvisso ta sig tillbaka till vinstkolumnen mot John Dodson – men detta följdes upp med ytterligare två förluster mot toppmotstånd.

Han var planerad för ett nytt toppmöte på UFC 247: Jones vs. Reyes – men en skada sätter alltså stopp för hans deltagande. Det gör att motståndaren Marlon “Chito” Vera står utan motstånd. Detta rapporterar MMAJunkie.

Galan går av stapeln den åttonde februari och lätta tungviktsmästaren Jon Jones försvarar sin titel i huvudmatchen mot Dominick Reyes.

Dessutom står ett annat bälte på spel när flugviktsmästaren Valentina Shevchenko försvarar mot Katlyn Chookagian.

Randa Markos hoppar in för Paige VanZant

Paige VanZant. Foto: Mazdak Cavian

Skadeproblemen fortsätter för den populära Paige “12 Gauge” VanZant. 25-åringen var planerad att möta Amanda Ribas, som nyligen kom tillbaka från en lång USADA-avstängning.

I comebacken förvånade hon många när hon besegrade talangen Mackenzie Dern. Exakt vilken skada VanZant har ådragit sig är oklart, men hon har under åren haft stora problem med sin arm, som hon ådragit sig flera frakturer på.

I huvudmatchen på UFC on ESPN+ 28, som går av stapeln i Brasilien den 14:e mars, möter Kevin Lee brassen Charles Oliveira.

Nybokade UFC-matcher

  • Flugvikt (d): Sijara Eubanks vs. Sarah Moras – UFC 249
  • Tungvikt: Cyril Gane vs. Shamil Abdurakhimov – UFC 249
  • Fjädervikt: Calvin Kattar vs. Jeremy Stephens – UFC 249
  • Bantamvikt: Jack Shore vs. Geraldo de Freitas – UFC London
  • Mellanvikt: Derek Brunson vs. Edmen Shahbazyan – UFC 248

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara