Ex-mästaren ger den kontroversiella TV-personligheten svar på tal!

✔ "Jag vill inte se kvinnor slåss i oktagonen"

Det ser ut som att TV-personligheten Stephen A. Smith kommer att få äta upp sina ord om kvinnliga fighters inom MMA, då forne UFC-mästaren Joanna Jedrzejczyk nu gett sig in i diskussionen.

Tidigare i veckan medverkande Smith i programmet Black on the Air och avslöjade att han inte är ett fan av kvinnor inom kampsport.

– När jag tänker på kampsport så tycker jag inte om att kvinnor är inblandade överhuvudtaget, jag gillar det bara inte, sade Smith. Jag skulle inte stötta någon lagstiftning för att förbjuda dem från att göra det. Men jag vill inte se kvinnor slå varandra i ansiktet. Jag vill inte se kvinnor slåss i oktagonen och sånt.


HETAST JUST NU


Kritiserad för flera uttalanden

Ex-mästaren Jedrzejczyk fick höra om Smiths utspel och gav honom svar på tal.

– Jag uppskattar din uppriktighet [Stephen A. Smith], skrev Jedrzejczyk. Trots att jag önskar att alla på ESPN – och världen över – såg det positiva i kvinnlig sport, så kan jag försäkra dig om att vi inte behöver ditt stöd!

Detta är dock inte första gången som Smith hamnat i hetluften på grund av kontroversiella uttalanden.

MMA-världen vände sig mot Smith när han uttalade sig om Donald “Cowboy” Cerrones insats mot Conor McGregor under UFC 246. Många ansåg att Smith uttryckte sig respektlöst mot den älskade veteranen “Cowboy,” som förlorade matchen via knockout på endast 40 sekunder.

Endast några månader senare blev Smith återigen sågad av MMA-världen när han delade med sig av sin teori gällande matchen mellan Justin Gaethje och Tony Ferguson under UFC 249. Gaethje dominerade matchen med briljant striking som Ferguson inte kunde mäta sig med. Smiths teori var att matchen hölls stående eftersom bägge fighters kan ha varit oroliga över covid-19.

Smith är långt ifrån en favorit hos de flesta MMA-fans och med tanke på sitt senaste uttalande lär han knappast bli särskilt populär inom den närmsta framtiden heller.

 

Tror du Smith ångrar sitt uttalande efter svaret från Joanna Jedrzejczyk?

 

Kategorier
Joanna JedrzejczykSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...