Joanna Jedrzejczyk och Stephen Thompson segertippade inför titelmatcherna på UFC 205

Medan stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk öppnar upp som storfavorit inför titelförsvaret mot Karolina Kowalkiewicz, är det å andra sidan utmanaren Stehpen “Wonderboy” Thompson som är segertippad mot welterviktsmästaren Tyron Woodley.

Två bälten ser ut att vara på spel när UFC håller sin första gala i New York-arenan Madison Square Garden, och oddsen släpptes nyligen av vår samarbetspartner Ohmbet.

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kowalkiewicz öppnar upp som tydlig underdog mot Jedrzejczyk. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Hela galans matchkort kommer att offentliggöras under en presskonferens i morgon, men organisationen har redan bekräftat att de obesegrade polskorna Joanna Jedrzejczyk (12-0) och Karolina Kowalkiewicz (10-0) möts om stråviktstiteln.

Vidare har Tyron Woodley (16-3) även bekräftat att han kommer att försvara sitt nyvunna welterviktsbälte på galan, i en efterlängtad match mot Stephen Thompson (13-1).

Foto: Mazdak Cavian

UFC väntas offentliggöra Woodleys titelförsvar i morgon, i och med att den redan verkar vara bokad och klar. Foto: Mazdak Cavian

Tyron Woodley underdog inför titelförsvaret

Vanligtvis brukar mästare vara segertippade inför sina titelförsvar, men så är inte fallet i den sistnämnda matchningen.

Utmanaren “Wonderboy”, som sitter på hela sju imponerande vinster i rad, öppnar nämligen upp som en rätt tydlig favorit med oddset 1.55. Detta medan ett framgångsrikt titelförsvar av “The Chosen One” i skrivande stund ger 2.62 gånger pengarna.

Foto: Vince Cachero

“Wonderboy” får nu sin titelchans till slut, och spås av många bli den nya mästaren. Foto: Vince Cachero

I den polska drabbningen är dock mästarinnan Jedrzejczyk kraftig favorit med oddset 1.17, medan underdogen Kowalkiewicz ger så mycket som 5.85 gånger insatsen.

Hur ser ni dessa matcher sluta? Får vi se någon något av bältena byta ägare och i så fall vilket?

Obslagsbild: Vince Cachero

Kategorier
Joanna JedrzejczykKarolina KowalkiewiczNyheterOHMBETRekommenderatSenaste NyttStephen ThompsonTyron WoodleyZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
5 Kommentarer
 • Headown
  26 September 2016 at 05:15

  Thomson kommer att plocka isär Woodley. Jedrzejczyk kommer att vara snäppet snabbare och har mer teknisk även om Kowalkiewicz är en mycket tuff fighter så får hon nog se sig förlorad här tyvärr.

  • sepenoob
   26 September 2016 at 05:41

   Ska Thomson hoppa tillbaka från Bellator? ;)

   • Headown
    26 September 2016 at 06:11

    Hahaha, ThomPson skulle det naturligtvis vara.

   • Hoobabalooba
    26 September 2016 at 11:16

    haha du bara älskar att rätta folk när dom skriver fel mellan Thomson och Thompson ;):D

    • sepenoob
     26 September 2016 at 11:16

     Hahha ja jag kan inte låta bli :D

  Svara