Joanna Jedrzejczyk tillbaka i segerspåret – vinner över Tecia Torres

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Tidigare mästarinnan Joanna Jedrzejczyk återvänder till vinstkolumnen ✅ Besegrar topp 5-rankade Tecia Torres på UFC on FOX 30

UFC on FOX 30: Alvarez vs. Poirier 2 pågår för fullt i Calgary, Kanada och alldeles nyss fick vi se en kvinnlig stråviktsdrabbning mellan den forne mästarinnan Joanna Jedrzejczyk och topp 5-rankade Tecia Torres.

Matchen varierade mellan att utspela sig ståendes på distans – där Jedrzejczyk för det mesta dominerade – och i klinch där Torres jagade nedtagning efter nedtagning medan Jedrzejczyk försvarade, svarade med kroppslag och knän samt då och då vände och själv tryckte upp Torres mot buren.

Mot slutet av matchen lyckades Torres pricka Jedrzejczyk med ett par hårda slag och senare även få ner henne för en millisekund – men efter full tid var det tydligt att Jedrzejczyk var den som hade gjort nog för att förtjäna poängsegern.

Jedrzejczyk återvände därmed till segerspåret efter två raka förluster mot den regerande titelhållaren Rose Namajunas. Polskan var innan dess obesegrad med flera framgångsrika titelförsvar och nu står hon med totalt 14 segrar och två nederlag i proffskarriären (varav ett matchfacit på 9-2 i UFC).

Torres åkte å andra sidan på sin andra raka förlust och står nu med ett professionellt matchfacit på 10-3, varav 6-3 i oktogonen.

Resultat och statistik

Officiellt resultat: #1 Joanna Jedrzejczyk besegrade #5 Tecia Torres via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27).

Kategorier
Senaste NyttUFC on FOX 30

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara