Jedrzejczyk redo att skriva historia på lördag: “Ska bli den första”

✅ Tidigare stråviktsdominanten redo att upprepa bragden på UFC 231

Det är snart dags för den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk att fightas om en ny titel. Detta när hon på lördag gör upp med Valentina Shevchenko om UFC:s flugviktstitel.

Läs mer: Joanna Jedrzejczyk till Namajunas: “Buga, jag är drottningen”

Och efter att hon 2014 blivit den första europeiska kvinnan att någonsin vinna en mästartitel i UFC är Jedrzejczyk nu redo att skriva historia igen.

– Jag var den första europeiska kvinnan som vann ett UFC-bälte. Jag försvarade det många gånger, och nu kommer jag också att bli den första flugviktsmästarinnan från Europa. Meningen är att skriva historia i varje match, säger Jedrzejczyk inför lördagens möte.

Jedrzejczyk förlorade sin stråviktstitel mot Rose Namajunas förra året, och misslyckades därefter med att återta bältet i en returmatch tidigare under året. Polskan återvände därefter till vinstkolumnen genom en seger mot Tecia Torres i sitt senaste möte.

Läs mer: Valentina Shevchenko tror Muay Thai-förlusterna påverkar Joanna

Men trots den tuffa perioden ser Jedrzejczyk nu hoppfullt på framtiden.

– Man kan inte fokusera på saker som förluster, eftersom det kommer att hända flera saker i livet, både bra och dåliga. Vi kan inte sitta och gråta över saker. Vi måste fortsätta blicka framåt och fortsätta röra oss, avslutar Jedrzejczyk.

Shevchenko vs. Jedrzejczyk äger rum som delad huvudmatch under lördagens UFC 231.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...