Tuffa stunden på sjukhuset – efter supermatchen: “Grät i flera timmar”

✔ Möttes på sjukhuset - efter brutala skadan

Under den föregående helgens storgala UFC 248 fick vi se ett titelmöte av högsta klass. Detta när stråviktsdamerna Weili Zhang och Joanna Jedrzejczyk gjorde upp om bältet, i en tillställning som av UFC-kommentatorerna kallades för “den bästa dammatchen någonsin”.

Läs mer: UFC 248: Adesanya vs. Romero – Resultat

“Joanna grät i timmar”

Nu berättar Zhang om den känslosamma stunden som uppstod när hon mötte Joanna på sjukhuset efter. Polskan utvecklade under matchen en rejäl svullnad över pannan, och Zhang berättar att polskan grät i timmar efter förlusten.

– Jag och Joanna anlände till sjukhuset nästan samtidigt efter matchen. Det var bara en gardin mellan oss. Hon grät i timmar. Jag kände mig väldigt ledsen. Jag ville verkligen trösta henne, men det var svårt med språkbarriären, så det enda jag fick fram var “Bra jobbat, du är väldigt bra”, säger Zhang till South China Morning Post.

Joanna UFC 248 skada MMA Weili Zhang

Joannas skräckskada efter matchen mot Weili Zhang. Foton: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Joanna och Weili Zhang hade sina meningsskiljaktigheter inför mötet, men nu berättar kinesiskan att hon släppt det helt.

– Hon fortsatte att gråta, och täcka för sitt huvud. Och jag kände mig väldigt ledsen, trots att hon var respektlös mot mig tidigare. Jag tyckte synd om henne, avslutar Zhang.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara