Joanne Calderwood har inte råd att träna på Tristar

Joanne Calderwood (11-1) besegrade Valerie Letourneau (8-5) via TKO på UFC Fight Night 89, men fick ingen Performance of the Night-bonus, vilket påverkar Calderwoods träning.

Calderwood är besviken över att inte ha fått någon Performance of the Night-bonus, men skriver på sin instagram att hon vill spara ihop pengar så att hon har råd att träna på Tristar igen.

13492980_10154431238761062_593396392_n (1)

Foto: Mazdak Cavian

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joanne CalderwoodNyheterSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
11 Kommentarer
 • Herr Elof
  20 June 2016 at 12:04

  Urgh. Ett av skälen att UFCs snålhet stör mig så mycket.
  Dom vill ha de bästa fighterserna i världen, men de får inte bra nog betalt.
  Får dom inte nog betalt för att kunna vara fulltids fighters så får dom helt enkelt för lite betalt. Dom ska inte behöva jobba på sidan av. Sen finns det väl ställen som är billigare än Tristar, men något är ändå rutten i staten Danmark.
  Ja, jag vet att sponsorer kan bidra med pengar, men nu är ju Reebok där och sabbar med det med.

 • Ola
  20 June 2016 at 01:27

  Det är något djupt mänskligt att känna vrede inför olikheter – vare sig det gäller VD-löner jämfört med deras anställda på golvet, eller UFC’s extrema löneskillnader mellan stjärnorna och snittfightern.

  UFCs största stjärnor får över 100ggr mer än en nybörjare per fight. Spontant kan det kännas konstigt då båda utför samma “arbete” i buren. Men den krassa sanningen är att en fighter alltid kommer att premieras för sin förmåga att sälja istället för sin faktiska förmåga i buren (även om den första ofta kommer av den andra.)

  McGregor drar in ca 1 miljon ppv mot t.ex. 0.2 miljoner för Demetrious Johnson (som de flesta anser vara en bättre fighter).

  Detta ger i runda slängar en skillnad i intänkter för galan på ca 360 miljoner kronor! Man kan tänka sig att UFC’s kostnader för galan kommer att vara ungefär lika stora oavsett om den headlinas av McGregor eller Demetrious.

  Man skulle kunna se det på följande vis: Det är tack vare McGregor som UFC har råd att ge en kämpande debutant på prelims 150 000kr och inte 15 000 kr – känns det fortfarande fel att McGregor belönas för sin förmåga att sälja?

  • Mike_Maniac
   20 June 2016 at 05:52

   “Känns det fortfarande fel att McGregor belönas för sin förmåga att sälja?”

   Ser ingen i denna artikel eller i denna tråd som har ifrågasatt Conor i detta sammanhang, eller ens pratat om honom…?
   UFC existerade innan Conor vettu… ;)

   • Ola
    20 June 2016 at 05:58

    Ha nejdå, försökte inte anklaga någon utan bara föra ett resonemang om extremt differentierad löner :)

    • Mike_Maniac
     20 June 2016 at 07:52

     Det kan man ju alltid göra :)
     Hur man än vänder och vrider på det så hade ufc själva tjänat på om deras fighters hade ekonomisk möjlighet att träna på heltid.

  • Herr Elof
   21 June 2016 at 10:10

   Jag har inget emot att deras största stjärnor tjänar stora pengar.
   Problemet är väl snarare när deras minsta stjärnor inte tjänar nog för att kunna leva ett vettigt liv*, än mindre utföra det uppdrag de blivit anlitade för. Ja, de är independant contrators och är inte vanliga anställda, men det hindrar inte argumentet. UFC försämrar sin egen produkt när deras fighters inte kan leva på sina löner, än mindre 100% koncentrera sig på träningen.
   Kombinerat detta med att det är en relativt kortlivad karriär och att det inte är alla förunnat att kunna jobba som kommentator, coach eller dylikt efteråt.

   Sedan finns det krassa verkligheter som i att UFC självklart inte har obegränsat med pengar och säkerligen vinstkrav från ev. investerare. Men oavsett så anser jag att lönegolvet i UFC är för lågt.

   *vettigt är väldigt normativt, men jag menar att kunna leva ett svensson-liv på sidan, och inte bara ett offra-allt-för-sporten liv.

 • Johan
  20 June 2016 at 09:48

  Trodde UFC belönade fler än dom 4 som alltid får “på pappret”. Dana brukar ju säga det ibland (några ggr i alla fall, i stil med “dont worry, you will get rewarded” när någon blivit lite besviken att ej fått bonus) på post fight press konferenser. Så det är illa att hon inte får kanske 10k dollar extra efter en sån insats.

 • Riff
  20 June 2016 at 11:32

  Calderwood är känd sen TUF och levererar alltid bra fighter. Ser hellre hennes fighter än många andra. Så tycker det är märkligt att hon inte får tillräckligt betalt för kunna välja vilken MMA- klubb hon vill träna på. Och 11-1 säger mycket.

 • Gustaf Angbäck
  21 June 2016 at 06:18

  Tristar har många fighters som tävlar i mindre organisationer, så jag förstår inte varför jojo inte skulle ha råd. Det är tråkigt att de inte får bättre betalt, men nämn en annan sport där du som “medlemåtta” tävlar 15 minuter på ett år och kammar hem $40k. Misstolka inte, jag gillar henne men jag hade sett galan vare sig hon varit med eller inte.

  Nu har hon visserligen haft problem med att få en fight, och deras kontrakt tillåter inte henne att tävla för andra organisationer, så de är mer eller mindre låsta att tjäna det ufc erbjuder. Hoppas det förändras med de nya reglerna som är på tapeten.

  Många jämför med stora boxningsgalor, men deras löner suger hårdare för fighters som inte är bland de absolut sista på galan.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 56  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.58 - 2.40
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5612
  Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
  Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
  Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
  Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
  Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
  Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Glover Teixeira2.70
  Jiri Procházka1.50
  Valentina Shevchenko1.12
  Taila Santos6.50
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...