Cynthia Calvillo tar hem jämn domslutsvinst över Joanne Calderwood

Cynthia Calvillo förblir obesegrad efter en knapp poängvinst över Joanne Calderwood i Skottland.

Alldeles nyss avgjordes den delade huvudmatchen under UFC Fight Night 113: Nelson vs. Ponzinibbio i Glasgow, Skottland, där hemmafavoriten Joanne Calderwood ställdes mot den obesegrade amerikanskan Cynthia Calvillo.

Damerna fightades mestadels ståendes, där ”JoJo” såg ut att vara i kontroll även om det var jämnt. Calvillo lyckades dock säkra nedtagningar i slutet av rond ett och tre, varefter hon hotade på marken i slutsekundrarna av de två ronderna.

Efter tre ronder var domarna enhälliga och gav vinsten till Calvillo.

Resultat och statistik

Kvinnlig stråvikt: #14 Cynthia Calvillo besegrade #8 Joanne Calderwood via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)

Första UFC-fighter att gå 3-0 under 2017

Med segern förlängdes Calvillos vinstsvit till sex segrar i rad, varav tre i UFC. Därmed blev hon även den första UFC-fightern hittills att vinna tre raka matcher under 2017.

Calderwood åkte å andra sidan på sin andra raka förlust. Skotskan str nu med ett professionellt matchfacit på 11-3, varav 3-3 i UFC.

Öppna konto hos Ohmbet Störst på MMA - Spela på alla dina favoritgalor
Kategorier
UFC Fight Night 113z-Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
Omröstning

Vem borde David Teymur möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...