Joe Lauzon efter den kontroversiella domslutsvinsten: “Jag vann inte”

Polens egna Marcin Held imponerade stort då han tog sig an UFC-veteranen Joe Lauzon. Efter tre ronder såg det ut som att Held hade gjort tillräckligt för att säkra vinsten men domarna valde att ge Lauzon en delad domslutsvinst till båda slagskämparnas förvåning.

Både Marcin Held (22–5) och Joe Lauzon (26–12) höjde på ögonbrynen när det stod klart att de stod inför ett delat domslut. När det utannonserades att Lauzon tagit hem vinsten skakade han på huvudet och tog sedan tillfället i akt att meddela att han inte tyckte att domslutet var riktigt.

Det var Helds andra raka UFC-förlust och han har fortfarande inte lyckats ta hem en vinst i organisationen trots goda insatser.

Omslagsbild: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Kategorier
Joe LauzonMarcin HeldSenaste NyttZ-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
8 Kommentarer
 • Stahlgren
  16 January 2017 at 09:50

  Vilket j-la skämt?

 • Jens
  16 January 2017 at 11:14

  Gillar Dock att lauzon erkände sig besegrad och inte som många andra säga hur bra hans insats var

  • Batman
   16 January 2017 at 06:04

   Lauzon har bra sportsmannaanda! Respekt!

 • nitohu
  16 January 2017 at 02:12

  Med dom nya reglerna så finns det argument för att Lauzon vann. Med dom gamla reglerna så hade förmodligen Held tilldömts segern av dom flesta domare. Gäller nog att börja se på det som sker i oktagonen lite annorlunda.

  • Herr Elof
   16 January 2017 at 02:38

   Ja. Är lite ovant. Tidigare var ju nedtagningar ‘uuuuuge!
   Men nu spelar dom ju ingen roll om inte skadan kommer därefter t.ex.

  • Johan
   16 January 2017 at 08:36

   Vad gjorde Lauzon i rond 2 och 3 av värde?

   • nitohu
    16 January 2017 at 08:53

    Kommer inte ihåg exakt. Men i nån av dom ronderna tyckte jag han gjorde mer än motståndaren som då mest låg som en våt filt över Lauzon.

  Svara