Joe Rogan avslöjar det största problemet med poängsystemet i MMA!

✔ "Alla av ronderna som vi såg i den matchen kunde vara en 10-9" ✔ "Det är inte logiskt!"

UFC-kommentatorn Joe Rogan tycker att titelmatchen mellan forne mästaren Rose Namajunas och den nykrönta stråviktsmästaren Carla Esparza var ett exempel på varför poängsystemet i MMA behöver göras om!

Esparza vann titeln mot Namajunas i den delade huvudmatchen på UFC 274 den 7 maj i ett mycket jämt men händelsefattigt möte. Efter matchen var det flera fans och MMA-profiler runt om i världen som kommenterade domslutet och en som fick mycket kritik var Namajunas tränare Pat Barry.

Barry som coachade Namajunas mellan ronderna gav henne beröm och påstod flera gånger under matchens gång att hon gjorde ett bra jobb och hade ledningen. Men under matchen hörde man kommentatorerna säga att det var väldigt svårt att döma matchen och i princip omöjligt att säga vem som hade gjort tillräckligt för att ta hem det via domslut.

Det kom därför som en chock för Team Namajunas när domslutet lästes upp där Esparza tilldelades segern via ett delat domslut med siffrorna (47–48, 49–46, 48–47). Resultatet innebar att en av domarna som gav Esparza vinsten dömde att hon tog hem de fyra första ronderna och den andra domaren gav henne de tre första.

– Jag förstår det inte, sa Joe Rogan via “The Joe Rogan Experience”. Jag vet inte, jag är ett stort fan av Barry, jag älskar honom men han sa något annat från vad resten av Namajunas ringhörna sa. Kanske att deras taktik var att göra Esparza frustrerad och få henne att ta stora risker.

För ifall hon ska vinna så behöver hon jaga Namajunas men i samband med rond tre så diskuterade jag med kollegan Daniel Cormier om vem som tagit hem ronderna. Vem vet vem som vinner detta, för ingenting har hänt.


HETAST JUST NU


Joe Rogan om vad han tycker är det största problemet med poängsystem

Rogan fortsatte sedan under avsnittet att ta upp vad han tycker är det främsta problemet när det kommer till poängsystemet inom MMA.

Det största problemet med poängsystemet i MMA är det sättet som vi tilldelar poäng efter ronderna. Alla av ronderna som vi såg i den matchen kunde vara en 10-9, men en annan rond där vi ser någon få in en massa slag kan också vara en 10-9. Det är inte logiskt!

Det är ett fel i systemet och vi behöver en bättre lösning. Vi behöver inte använda oss av samma metod som i boxning.

Det behöver vara flera faktorer som avgör, hur många slag, submissions, nedtagningar, all skada och liknande. Addera ihop allt och det blir en helt annan utkomst. Vi borde ha poäng som 57-96 för en rond och i nästa kan det ha blivit 100-20. Det ger oss en bättre bild om vad som har hänt istället för att bara ge 10-9.

Vad tycker du om Rogans förslag?

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Joe RoganSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...